Використання різних видів вінілової плівки Oracal у виготовленні реклами

Дата публікації: 12.02.2020
Дата редагування: 20.04.2024
Avatar

Автор: Ірина Гук

Стаж:

Сертифікати:

Про автора:

Інші статті: Читати

Незважаючи на те, що на ринку вінілової плівки представлено безліч брендів (Ritrama, Avery та інші), найбільшим попитом користується продукція компанії Oracal. Саме ця фірма, що пропонує найбільш широкий вибір різних плівок найвищої якості, є загальновизнаним лідером в сфері виробництва вінілу. З цієї причини фахівці з виготовлення реклами використовують назву «Oracal» як синонім, який замінює саме поняття «вінілова плівка». Ми також використовуємо цю термінологію, оскільки активно використовуємо продукцію даного виробника.

Класифікація плівки обумовлена ​​технологією її виготовлення - розрізняють литий вініл і каландрований, який може бути полімерним або мономірним. Структура кожного з матеріалів обумовлює його експлуатаційні властивості і якості, що дозволяє підбирати конкретний тип плівки для певних умов і завдань.

Заголовок

Так, наприклад, найбільший термін служби 5 років - у литого вінілу. Полімерний прослужить 3-5 років, а одновимірний - всього 2-3 роки. Відрізняються самоклейки і по еластичності. Цей показник нижчий у каландрованного вінілу, який не підходить для нанесення на рельєфні і вигнуті поверхні.

Литі плівки хоч і дорожчі, але за більшістю показників якісніші. Вони добре покривають складні поверхні і зберігають свої властивості в екстремальних погодних умовах.

БРЕНДУВАННЯ АВТО
БРЕНДУВАННЯ АВТО
БРЕНДУВАННЯ ТОРГІВЕЛЬНИХ ТОЧОК
БРЕНДУВАННЯ ТОРГІВЕЛЬНИХ ТОЧОК
БРЕНДУВАННЯ ВІТРИН
БРЕНДУВАННЯ ВІТРИН
БРЕНДУВАННЯ ТОРГІВЕЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ
БРЕНДУВАННЯ ТОРГІВЕЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ

ORACAL 641 - СЕРІЯ НЕДОРОГИХ ВІНІЛІВ

Мономірна плівка серії «економ» з товщиною вінілу 0,075 мм. Як і її аналог, Avery 500 може використовуватися для простих дизайнерських рішень.

  • У каталозі представлена ​​в 60 кольорах, які можуть поставлятися в глянсовому або матовому варіанті.
  • Є жорсткі температурні обмеження для нанесення. При спеці вище +30°С самоклейка деформується і розтягується, а при температурі нижче +10°С, клеюючий шар втрачає адгезійні властивості.
  • Експлуатаційний ресурс при використанні на вулиці - близько 3 років. Негативно позначаються на її стані перепади температур, заморозки, нагрів від сонця.

Самоклейка застосовується для інтер'єрного оформлення або для нетривалої зовнішньої реклами. З огляду на те, що більшість вивісок розраховані на роботу протягом 1-3 років, саме недорогий Oracal 641 вибирають в 95% випадків.

ORACAL 751 - ЛИТИЙ ВІНІЛ «ПРЕМІУМ» КЛАСУ

Високоякісна самоклеюча плівка, розрахована на тривалу експлуатацію в складних умовах. Аналог - Avery 800.

  • У розпорядженні дизайнерів реклами 117 кольорів тільки глянцевого вінілу товщиною всього 0,06 мм.
  • Температурний режим для якісної поклейки - від +8°C до +30°С. Переохолодження негативно позначається на схоплюваності клейового покриття, а перегрів знижує міцність тонкого вінілу, деформуючи його і роблячи надмірно текучим.
  • Правильно поклеєна плівка гарантовано прослужить не менше 5 років. При цьому вона демонструє стійкість до УФ-променів, морозів і спеки, а також до впливу вологи і хімічно активних речовин, що зустрічаються в побуті і природі.

Завдяки своїм властивостям Oracal 751 - ідеальний матеріал для реклами і вивісок, розрахованих на довгострокове і екстремальне використання. Її клеять на транспортні засоби, на складні рельєфні поверхні. Таким вінілом декорують зовнішні елементи екстер'єру (віконні рами, двері, вітрини)

ПРОЗОРА САМОКЛЕЙКА ORACAL 8300

Міцний глянсовий вініл, товщиною 0,08 мм, що випускається в 30 базових кольорах з яких методом накладення можна отримати додаткові перехідні відтінки. Клеїться при температурі вище +8°С на попередньо підготовлену змочену гладку рівну поверхню (скло). Розрахований на експлуатацію протягом 5 років, однак скачки температури і пряме сонячне опромінення можуть скоротити цей термін.

Кольоровий прозорий вініл - кращий матеріал для декорування вітрин і вікон, а також для створення світлової реклами та імітації вітражів. Виглядають такі художні рішення досить ефектно, за рахунок чого привертають до себе додаткову увагу.

СВІТЛОРОЗСІЮЮЧЕ (ТРАНСЛЮЦЕНТНЕ) ВІНІЛОВЕ ПОКРИТТЯ ORACAL 8500

Це матова плівка товщиною 0,08 мм, яка здатна рівномірно розсіювати промені, від штучного джерела світла, які проходять через неї. Є аналогом більш доступною за ціною самоклейки Oracal 8100 або Avery 4500.

У каталозі представлено 55 відтінків плівки цього типу. Як і інші литі вініли наноситься в теплі (при температурі від + 8°С) і при відсутності впливу негативних кліматичних факторів може прослужити більше 5 років.

Завдяки якісному розсіюванню і рівномірному розподілу світлового потоку Oracal 8500 є безальтернативним матеріалом для виготовлення таких ефективних рекламних засобів як лайт-бокси, світлові короби і вивіски, об'ємні букви і логотипи.

ВІНІЛОВА БАНЕРНА САМОКЛЕЙКА ORACAL 451

Ця лита, міцна особливо еластична плівка, призначена для поклейки на полотна з різних матеріалів. У Avery аналогічна модель з індексом 1200.

  • Виробник пропонує на вибір 30 кольорів такий самоклейки в матовому виконанні.
  • Без урахування підкладки товщина плівки складає 0,08 мм.
  • Наноситься переважно мокрим способом при температурі повітря і матеріалів не нижче +8°С.

Плівка Oracal 451 розрахована на використання протягом 3 років. Завдяки відмінній еластичності використовується для обклеювання гнучких поверхонь, що деформуються. З її допомогою створюють банери, транспаранти, рекламу на розтяжках, а також декорують торгові намети, різні тенти (автомобільні, що захищають від сонця і дощу). Поступово витісняється друкованим зображенням.

ІНШІ ВИДИ ВІНІЛОВОЇ САМОКЛЕЙКИ

Крім вищеописаних плівок, існують і інші різновиди декоративного вінілу.

  • Металізована самоклейка, що має в своєму складі компоненти, які створюють ефект матового або глянцевого срібла, золота, хрому, бронзи, міді або інших металів.
  • Так само величезною популярністю користуються вінілові плівки, що імітують фактуру натуральних або штучних матеріалів: різні породи дерева, тканина, мінерали (граніт, мармур, малахіт).
  • Сучасні плоттери дозволяють швидко створювати якісне рекламне зображення на будь-якому матеріалі. Для цього можна використовувати і спеціальний вініл від брендів Avery, Ritrama, Oracal з відмінною адгезією по відношенню до барвнику.
  • Найчастіше вінілові зображення і наклейки використовуються в якості тимчасової реклами. Щоб після її демонтажу не залишалися сліди використовують плівку з ослабленим клейовим шаром. Це не впливає на надійність її кріплення, але спрощує процес видалення.
  • Флуоресцентний вініл виділяється яскравими, вражаючими око кольорами. Такі елементи добре привертають увагу в денний час.
  • Світловідбиваюча плівка буде добре помітна навіть при слабкому освітленні. Вона незамінна при виготовленні дорожніх знаків і розмітки, а також в якості акценту уваги для елементів одягу.
  • снує спеціальна матова плівка, призначена для нанесення написів і зображень за допомогою крейди. Таким матеріалом покривають шкільні та офісні дошки, «крейдяні» меню, штендери.

З огляду на різноманіття типів і відтінків вінілової плівки, її продавці просто фізично не можуть мати у себе на складі весь асортимент. Тому, замовляючи самоклейку, завжди варто уточнювати наявність бажаних кольорів. При покупці прозорого і напівпрозорого вінілу рекомендується проводити візуальний огляд зразків на світло.

Тепер, ознайомившись з величезною різноманітністю вінілових самоклеючих плівок, ви зможете підібрати потрібну плівку із заданими властивостями.