Світлодіодний екран для приміщень: термін служби і ймовірні поломки

Дата публікації: 02.04.2019
Дата редагування: 18.05.2024

Світлодіодні пристрої активно використовують як засіб зовнішнього рекламування, а також у вигляді елемента створення світлодіодних фасадів і електронних вивісок. Світлодіодні екрани для приміщення від РВК «Артлайт» - це високоякісні конструкції, котрі часто застосовуються для їх внутрішнього розміщення.

  • Крім цього, LED-пристрої використовують:
  • У ТРЦ в якості рекламного або інформаційного носія; 
  • Як елемент лайтбоксу; У театрах у вигляді інтерактивної декорації; 
  • На спортивних аренах у вигляді інформаційного покажчика, з відображеними на ньому даними діючої гри, екранів для прямої трансляції того, що відбувається на полі або для показу ключових повторів матчу; 
  • На вокзалах і аеропортах у вигляді інформаційного табло, електронних покажчиків або вивісок; На телебаченні, як додатковий засіб демонстрації інформації на шоу і передачах або у вигляді задника в студіях новин; 
  • У концертних комплексах, як задник сцени, або додаткової панелі для трансляцій крупним планом.
Заголовок

Світлодіодний екран доречний для кожної з перерахованих сфер діяльності. Його грамотне використання призведе до зростання фінансових показників і підвищення статусу компанії, центру або закладу.

ВІДМІННОСТІ DIP І SMD-ДИСПЛЕЇВ

LED-екрани для приміщень виготовляються на основі двох технологій: SMD і DІP. В основі першої лежить принцип: 1 діод / 1 піксель. Це дозволяє розміщувати на поверхні більшу кількість пікселів в безпосередній близькості один одному. Тому, екрани даного типу виводять більш якісну картинку.

Термін експлуатації SMD-світлодіода - 88 тисяч і більше годин безперебійного функціонування. Служба діода вважається завершеною при зниженні початкових параметрів яскравості до 45%, в цьому випадку пристрій підлягає заміні. DІР-дисплей транслює зображення високої яскравості. Правда, ця перевага має безпосереднє відношення тільки до вуличних екранів. Яскравість LED-дисплея для внутрішньої установки значно нижче, але технічних можливостей SMD-діодів вистачає з лишком.

ВІДМІННОСТІ DIP І SMD-ДИСПЛЕЇВ

Діоди SMD-виробництва закріплюються на теплопровідну алюмінієву підкладку, закріплену на платі. Застосування такої технології істотно знижує теплопередачу і дозволяє уникнути перегрівання. Отже, SMD-екрани служать довше, ніж DIP.

Технологія виробництва впливає також і на період його нормального функціонування. За фактом, термін експлуатації світлодіодних агрегатів нижче, позначеного в паспорті виробу, в зв'язку з агресивним впливом навколишнього середовища і функціональних особливостей. В якості основних причин виходу з ладу виступають експлуатаційні характеристики: чим кращі умови роботи, тим довше служать світлодіоди.

ПОШИРЕНІ ПОЛОМКИ ІНТЕР'ЄРНИХ LED-ЕКРАНІВ

Світлодіодні конструкції не вибагливі у використанні. При виконанні всіх експлуатаційних правил, вони рідко потребують ремонтних робіт. Існує ряд поширених поломок внутрішніх LED-екранів:

  1. Поломка шлейфів проявляється у вигляді суцільного або часткового загасання картинки на дисплеї, появи мерехтіння і чорних смуг в окремих частинах або по всьому екрану.
  2.  Перебої в роботі модульних елементів. Екстремальне перевищення рекомендованого температурного діапазону друкованої плати призводить до перегрівання всієї конструкції. Допомагає заміна несправного елемента. 
  3. Проблеми з блоком живлення. Невеликі збої в роботі блоку живлення призводять до нечіткого зображення. Якщо ж БП перестав функціонувати, зображення і зовсім буде відсутнє. 
  4. Несправність модульних елементів. LED складається з декількох модулів, скріплених між собою. При розмиканні на одному з модулів буде нечітке зображення або повна відсутність трансляції. 
  5. При необережному поводженні можливе порушення працездатності світлодіодів (при падінні конструкції або механічним ударам по поверхні екрану). В цьому випадку необхідно заміна модуля і несправних деталей.
ПОШИРЕНІ ПОЛОМКИ ІНТЕР'ЄРНИХ LED-ЕКРАНІВ

Застосування світлодіодних дисплеїв можливо в різних сферах: зовнішнє рекламування товарів або послуг, трансляція спортивних подій, використання на телебаченні або в шоу-бізнесі. Логічно, що пристрої працюють безперервно, а тому важливо не пропустити момент виявлення збоїв. При виникненні проблем будь-якого роду, зверніться в компанію, де був придбаний LED-екран. Якщо поломка допущена не з вини власника, найімовірніше модель знаходиться на гарантії. В іншому випадку, можна скористатися послугами післягарантійного сервісу. Якщо запит до виробника неможливий, слід скласти список ремонтних центрів, часто обирають іншими замовниками.

Віддайте перевагу сервісам, що надають кваліфіковану допомогу за доступною ціною. При виявленні несправностей необхідно терміново звернутися в спеціалізовану компанію або центр, що пропонують техобслуговування пристроїв даного виду.

РЕМОНТ ВИРОБУ

Світлодіодні екрани для приміщення від РВК «Артлайт» - це надійне обладнання, що характеризується високою якістю і довговічністю. Дотримання рекомендацій по виконанню продовжить термін служби і запобіжить виявленню несправностей. У разі поломки слід негайно звернутися до майстрів. Детально вивчіть пропозиції на ринку ремонтних послуг і умови їх надання, прочитайте відгуки інших клієнтів, котрі раніше обслуговувалися в обраній вами компанії.

Ремонт світлодіодного обладнання повинен здійснюватися професіоналами. Це гарантує ефективність сервісного обслуговування і знижує відсоток появи повторної несправності через нетривалий час. Серед великої різноманітності компаній і ремонтних центрів важливо вибрати професійну і досвідчену.

Співпрацюйте з сервісним центром, що має досвід роботи більше 3-х років. Часто, в пошуку кращого варіанту, люди вибирають компанії або центри з перших позицій у видачі пошукових систем. Покладені надії не завжди призводять до бажаного результату, адже розкручений сайт - ще не гарантія професіоналізму. Відвідайте тематичні сайти або форуми, прийміть участь в обговореннях і задайте питання. Не зайвим буде прочитати відгуки людей, котрі раніше обслуговувалися в ремонтному центрі, обраному вами.