«Летючий гравій нам не страшний!»

Дата публікації: 11.10.2019
Дата редагування: 20.04.2024

Кожному водієві добре відомі найбільш вразливі місця на кузові авто - це бампер, фари, крила і капот. Вони частіше за інших страждають при ДТП і від випадкового попадання твердих предметів (гравій, гілки, абразивний пил).

Заголовок

Раніше для захисту цих зон використовували «бронювальне» покриття, але сьогодні йому на зміну прийшла антигравійна плівка, створена з високоякісного прозорого полімеру з унікальними властивостями. Вона має стабільно високий показник світлопропускання, не жовтіє і не розшаровується згодом. При цьому вона не є перешкодою для УФ-випромінювання, і природне вигоряння ЛФП відбувається рівномірно на захищених і відкритих ділянках кузова. Плівка легко наноситься і міцно утримується на поверхні зі складною кривизною, але при цьому її можна легко зняти, не залишаючи слідів.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ ЗАХИСТИТИ ЛФП?

Вартість нанесення антигравійної плівки залежить від площі, кривизни і форми поверхні, що потребує захисту. Ось приблизне співвідношення цін:

  • Обклеювання фар – в середньому 30 у.о.;
  • Нанесення покриття на весь капот – 200-300 у.о.; 
  • Захист бампера – 110-140 у.о.

Для популярних моделей авто існують вже готові викрійки з антигравійної плівки. Вони передбачають захист найбільш важливих зон в передній частині кузова: бампер і прилеглі до нього 40 см капота;

  • Блоки фар;
  • Крила;
  • Дзеркала.
СКІЛЬКИ КОШТУЄ ЗАХИСТИТИ ЛФП?

Клеїти такий комплект вигідніше. Так, для Mitsubishi Outlander ціна складе 325 у.о., для «Шкоди Октавії» він обійдеться в 290 у.о., а обробка Hyundai Tucson буде коштувати 155 у.о. Така різниця пояснюється наявністю нефарбованих елементів (бампера, дзеркала), які не потребують додаткового захисту.