Матеріали для реклами

Дата публікації: 18.08.2020
Дата редагування: 25.04.2024

А

Автомобільна самоклеюча плівка - еластична лита самоклеюча плівка, призначена для брендування автотранспорту та обклеювання складних, вигнутих поверхонь.

Автомобільна плівка для цифрового друку - самоклеюча плівка, яка володіє підвищеною еластичністю і розрахована на тривалий термін експлуатації. Використовується для брендування автотранспорту, а також для автостайлінгу.

Акрил (Акриловий пластик, органічне скло, оргскло) - загальний термін для пластику, виготовленого з синтетичного вінілового полімеру метилметакрилату. Акрил є світлопропускним, термопластичним пластиком, який легко піддається механічній обробці та має широкий діапазон прозорих і непрозорих кольорів.

Акрил литий - пластик виготовлений з синтетичного вінілового полімеру метилметакрилату методом лиття. У порівнянні з акрилом, виготовленим методом екструзії, литий акрил володіє більшою стійкістю до механічних навантажень, високих і низьких температур, краще формується.

Акрил з сатиновою поверхнею - напівпрозорий акриловий пластик, який має матову поверхню, яка є стійкою до подряпин та відбитків пальців.

Акрил з ефектом зміни кольору (Пластик Black & White, Day & Night) - акриловий пластик, який має унікальну властивість в природному освітленні виглядати одним кольором (чорним, сірим), а при підсвічуванні зсередини – іншим (білим, молочним, сірим).

Акрил стійкий до подряпин - екструдоване органічне скло зі спеціальним покриттям, стійким до подряпин.

Акрил екструдований - пластик, виготовлений з синтетичного вінілового полімеру метилметакрилату методом екструзії (виштовхування), який володіє меншою ударною міцністю та хімічною стійкістю, але у нього найкраща здатність до склеювання.

Акрилова фарба - будь-яка фарба на водній основі, пігменти і барвники якої, пов'язані між собою акриловою емульсією смоли. Після висихання, акрилова фарба утворює міцну гнучку плівку, стійку до води.

Алюмінієва композитна панель (АКП) - матеріал у вигляді панелі, що складається з двох алюмінієвих листів товщиною до 0,5 мм, між якими розташовується шар з полімерної композиції на основі поліолефінів або полівінілхлоридів.

Алюмінієвий профіль - профіль, отриманий методом екструзії (гарячого пресування), виготовлений з алюмінієвих сплавів системи алюміній-магній-кремній з заданими розмірами і формою поперечного перерізу. Може бути суцільним та порожнистим.

Алюмінієвий профіль (комбінований) - профіль, в якому внутрішні і зовнішні елементи виконані з алюмінієвих профілів однієї марки сплаву будь-якої конфігурації, з'єднаних між собою термовставкою з матеріалу з більш низькою теплопровідністю.

Алюмінієва профільна труба - алюмінієва труба квадратної або прямокутної форми в поперечному перерізі. На відміну від сталевої труби, важить менше і не вимагає фарбування.

Алюмінієвий профіль для лайтбоксів - спеціальний алюмінієвий профіль для виготовлення односторонніх і двосторонніх світлових коробів (лайтбоксів) з лицьовою панеллю з світлорозсіюючого пластику, який характеризується незначною вагою, при цьому володіючи високою міцністю, протипожежними та антикорозійними властивостями.

Алюмінієвий профіль для виробництва табличок - різновиди профілів і наконечників для виготовлення будь-яких типів вивісок і табличок - від маленьких табличок на дверях кабінетів до великих навігаційних панно.

Алюмінієвий профіль для виробництва фреймлайтів - система, у вигляді алюмінієвого профілю з клік системою, для виготовлення ультратонких світлових панелей, рамок з текстильними постерами та лайтбоксів з текстильною лицьовою частиною.

Алюміній листовий - сплав алюмінію з цинком, міддю, оловом, залізом та іншими металами методом гарячої деформації і подальшої холодної прокатки. Лист з алюмінієвих сплавів застосовується у виготовленні візуальних знаків, будівництві, в побуті та медицині.

Алюмінієвий куточок - це виріб у вигляді галочки, який виготовляють з алюмінію або його сплавів та залежно від технології виробництва кутів підставки і країв полиць можуть бути прямими або закругленими.

Алюмінієва труба - це кольоровий порожнистий металопрофіль, зазвичай циліндричної форми, що має розріз у вигляді квадрата, прямокутника чи кола.

Анкер - кріпильний елемент, який різними способами закріплюється в несучій основі, та утримує будь-яку конструкцію.

Аргон - газ, який використовується в люмінесцентних лампах і неонових трубках. Сам по собі, він утворює світло блідо-лавандового кольору, але у поєднанні з ртуттю, може створювати сині або ультрафіолетові відтінки світіння.

Астрономічне реле часу - різновид реле, яке виконує автоматичне ввімкнення і вимкнення електричного кола, по добового циклу.

Б

Багет - рамка з дерева, металу чи пластику, за допомогою якої оформляють картини, гобелени, фотографії та репродукції.

Багетний профіль типу Nielsen - алюмінієвий профіль з різними типами поперечного січення, ширини та висоти, призначений для виготовлення рамок, оформлення інформаційних стендів, фотографій, постерів.

Банер (ПВХ-тканина) - легке, міцне полотно з полівінілхлориду (ПВХ), армоване нитками поліестеру та вкрите захисним лаком з однієї або двох сторін. Застосовується при виготовленні рекламних брандмауерів, рекламних перетяжок та за методом виготовлення можуть бути ламінованими і литими.

Банер блокаут (BlockOut) - абсолютно непрозора банерна тканина з чорним внутрішнім прошарком, який блокує просвічування світла. Використовується для двостороннього друку виставкових конструкцій, транспарантів, перетяжок.

Банер бекліт (BackLit) - світлорозсіювальна банерна тканина, призначена для виготовлення світлових коробів та інших конструкцій з підсвічуванням зсередини, використовується для широкоформатного цифрового друку. Цей матеріал пропускає світло, на що не здатна банерна тканина Blockout або Frontlit, водночас яскравість зображення і його колірна гамма залишаються однаковими і на денному світлі, і при внутрішньому підсвічуванні.

Банер фронтліт (FrontLit) - ламінована непрозора банерна тканина, виготовлена з поліефірної сітки зі спеціальним двостороннім покриттям полівінілхлориду, призначена для друку зображень, але тільки з однієї, спеціально підготовленої під друк сторони. Застосовують для виготовлення рекламних стендів сіті-формату з фронтальним підсвічуванням.

Банер Flex - матеріал, ідентичний литому банеру, але має спеціальний наповнювач та армування, які розсіюють світло. Застосовується для друку плакатів на світлові короби, лайтбокси, світлові площини вітрин магазинів, маркетів.

Банерна плівка - високоякісна лита самоклеюча вінілова плівка для виготовлення перетяжок, оформлення тентів вантажівок, яка застосовується і міцно тримається на гнучких поверхнях, що зазнають значного механічного навантаження.

Банерна сітка - легкий матеріал, особлива структура якого дозволяє пропускати світло і повітря за рахунок перфорації, що значно знижує його вагу і парусність.

Белт-лайт (Belt light) - стрічкова вулична гірлянда з патронами для установки кольорових лампочок, яка використовується для декоративного світлового оформлення архітектурних споруд.

Бетонний блок - монолітний блок із бетону, який є основою окремостоячої конструкції у формі прямокутного паралелепіпеда різних розмірів та забезпечує її стійкість до впливу вітрових та інших навантажень.

Блок живлення - пристрій, який використовується для перетворення змінного струму в мережі 220 В, в заданий - постійний 24/12/5В.

Болт - кріпильний елемент у вигляді стрижня із зовнішнім різьбленням, як правило, з шестигранною головкою під гайковий ключ, який утворює з'єднання за допомогою гайки або іншого нарізного отвору.

В

Вітражна плівка - спеціальна напівпрозора плівка різних кольорів, відтінків, структури та текстури, яка призначена для декорування скла, вікон, вітрин та інших світлопрозорих конструкцій. Плівка може наноситися як суцільним шаром, так і у вигляді аплікації.

Г

Гайка - кріпильний елемент з різьбою, що утворює з'єднання за допомогою гвинта, болта або шпильки.

Гвинт - кріпильний елемент для з'єднання та фіксації деталей, одна з яких може бути з внутрішнім різьбленням. Гвинт має вигляд стрижня із зовнішнім різьбленням на одному кінці і конструктивним елементом для передачі крутного моменту на іншому. Передавальним зусилля елементом можуть бути різного роду головки, шліци в торці стержня тощо. Від шурупа гвинт відрізняється тим, що не має конічного звуження на кінці, і не створює різьблення при вкрученні.

Гвинт самонарізний (саморіз) - кріпильний елемент у вигляді стержня з головкою і спеціальним зовнішнім різьбленням, що утворює внутрішню різьбу в отворі виробу. Має трикутну різьбу на циліндричній поверхні, яка повністю або не повністю закриває циліндричну поверхню.

Гіпсокартон - екологічно чистий будівельний матеріал, призначений для вирівнювання стін в інтер'єрі та формування інших елементів. Являє собою плоский лист прямокутної форми (ширина 1200 мм, довжина 2500, 3000 мм), що складається з двох шарів будівельної паперу (картону) і гіпсової основи.

Гнучкий неон (світлодіодний неон, LED-неон) - гнучкий світлодіодний, світловий шнур, що імітує світіння неону в скляній трубці.

Голографічна плівка - металізована самоклеюча плівка, яка використовуються для ефектного декорування. Завдяки призмам різних геометричних форм або за допомогою голографічних мотивів створюється безліч оптичних ефектів, які ще більше посилюються за рахунок гри фарб світлопереломлювання.

Гофрокартон - матеріал, що використовується для пакування готової продукції в промисловості та бізнесі, який відрізняється малою вагою, дешевизною і високими фізичними параметрами.

Гровер (шайба Гровера) - розрізна пружинна кругла шайба, кінці якої розташовані в різних площинах. Виготовляється з пружинної сталі в формі розрізаного кільця та служить для запобігання самовідгвинчування кріпильних виробів при її пружній деформації під навантаженням.

Д

Двошаровий пластик для гравіювання - матеріал, що складається з двох шарів пластику різного кольору і призначений для лазерного або фрезерного гравіювання різних зображень, методом видалення верхнього шару.

Декоративні паєтки - являють собою пластикові панелі, на яких закріплені плоскі рухливі світловідбиваючі елементи (паєтки), які за рахунок невагомості приходять в рух від найменшого руху повітря, створюючи ефект блискучої хвилі на виробі. Застосовуються для виготовлення вивісок, фотозон, вітрин, декорацій.

Дзеркальний акрил - дзеркальний екструдований акрил, на зворотну сторону якого нанесено тонкий шар дзеркального покриття і шар захисного лаку.

Дистанційний тримач для табличок - кріпильний елемент, призначений для монтажу табличок до стіни на певній відстані, а також покажчиків та інших виробів зі скла або пластику.

Дистанційний тримач для об'ємних символів - кріпильний елемент, призначений для монтажу об'ємних елементів або підкладки знака до стіни на певній відстані.

ДСП (Деревно-стружкова плита) - плита з деревини, виготовленої під тиском та нагріванням із дрібних частинок дерева (наприклад: деревної стружки, тріски після стругання, тирси від розпилювання, кори, луба тощо) і інших лігноцелюлозних матеріалів (наприклад: лляна костриця, прядивна костриця, фрагменти багаси тощо) та додаванням клейких матеріалів.

Дюралайт - гнучкий пластиковый шнур, в якому розміщено ланцюжок лампочок або світлодіодів, що використовується для контурного підсвічування фасадів будівель і інших рекламних конструкцій.

Е

Електричний кабель - це провідник електричного струму, який складається з однієї або кількох ізольованих чи неізольованих жил.

Електричний дріт - дріт, покритий ізоляцією і призначений для передачі електроенергії.

Епоксидна смола - синтетична олігомерна сполука, що являє собою особливий різновид синтетичних смол, які здатні під дією затверджувачів (поліамінів) утворювати злиті полімери. Найбільш поширені епоксидні смоли - продукти поліконденсації епіхлоргідрину з фенолами, найчастіше - з бісфенолом А.

З

Заклепка - різновид кріплення, деталь з'єднання у вигляді круглого стержня або труби, яка з одного боку має заставну головку і утворює в процесі клепки замикаючу головку.

К

Кабельний канал - спеціалізований короб з пластику, алюмінію або сталі, призначений для настінного монтажу електротехнічних комунікацій як всередині будівлі, так і зовні.

Клей - багатокомпонентна суміш на основі органічних або неорганічних речовин, що здатна склеювати різні матеріали.

Контроллер RGB - пристрій, призначений для управління світлодіодами для динамічної зміни яскравості світла та програмування складних світлових ефектів.

Кріплення - загальний термін для гайки, болта, саморіза, хомута, затискача і будь-якого іншого механічного пристрою, який допомагає тримати знак в місці монтажу.

Л

Ламінати високого тиску (HPL-панелі) - термостійкий багатошаровий матеріал, отриманий пресуванням в умовах високої температури (близько 150 ° C) і тиску (7-9 МПа) декількох шарів целюлози, просякнутої фенольної смолою, а декоративні зовнішні шари - смолою меламіну. Володіють високою міцністю (твердістю поверхні, міцністю на вигин і розрив), високою хімічною та біологічною стійкістю, стійкістю до впливу води і водяної пари, а також до хімічних реактивів і органічних субстанцій, високою ударостійкістю, високою вогнестійкістю, легкістю в обробці і монтажі, стабільністю складу, форм і розмірів, легкістю підтримки чистоти і стерильності, естетичним зовнішнім виглядом.

Лентикулярний пластик - листи оптично прозорого пластику, лицьова сторона якого складається з паралельних лентикулярів або лінз, які дають можливість створювати стерео-, варіо- ефект або ефект 3D-зображення, а зворотня сторона – гладка.

Лист нержавіючий матовий - лист сталі, поверхня якого має однорідну структуру з характерним металевим сірим відтінком.

Лист нержавіючий шліфований - лист сталі, який на відміну від матової, нержавіючої поверхні, має сліди від абразивного матеріалу. Така шліфована поверхня часто використовується в декоративних цілях.

Лист нержавіючий дзеркальний (полірований) - лист сталі, поверхня якого має властивість віддзеркалення і застосовується для декору, а також для виробництва рекламного, харчового і медичного обладнання.

Лист нержавіючий декоративний - лист сталі, який має неоднорідну поверхню, малюнок чи візерунок.

Листовий двосторонній скотч - скотч, що призначений для склеювання площини до площини по всій площі стику поверхні.

Люверси - металеві або пластикові кільця, які вставляються в банери і розтяжки, для їх подальшого монтажу за допомогою тросів, шнурівки або пластикових хомутів. Люверси запобігають зношуванню матеріалу навколо отвору і забезпечує довгий термін служби виробу.

М

Магнітний вініл - гнучкий полімерний матеріал, який являє собою суміш вінілу та фериту, який забезпечує магнітні властивості вінілу.

МДФ-плити - деревно-волокниста плита середньої щільності, що виготовляється методом сухого пресування дрібної деревної стружки при високому тиску і температурі.

Меблевий щит (щитова деталь) - листовий матеріал, виготовлений з масиву дерева за допомогою склеювання між собою по довжині дерев'яних брусків, деревинно-стружкової плити або деревно-волокнистих деталей, і який має порожнечу всередині для полегшення конструкції.

Металізована плівка (дзеркальна плівка) - самоклеюча плівка з металізованою золотою і срібною поверхнею.

Металевий перфорований лист - лист металу, вкритий наскрізними отворами певного розміру і форми.

Моментальний клей (секундний клей) - клей призначений для моментально швидкої фіксації в місці склеювання. Використовується для склеювання різних видів полімерів і алюмінію.

Монтажна плівка (транспортна плівка) - прозора плівка, призначена при переносі вінілового графічного зображення чи аплікацій на робочу поверхню носія реклами.

Н

Натяжний трос - шнур або сталевий трос, який використовується для забезпечення безпеки і стабілізації встановленого знака.

Неон - інертний газ, яким наповнюються спеціальні скляні трубки, для створення неонових вивісок зі складними світлодинамічними і анімаційними ефектами, а також для декоративного підсвічування об'ємних букв та логотипів.

Нержавіюча сталь (нержавейка) - метал, з високою стійкістю до корозії, агресивних середовищ, впливу різних температур. Нержавіюча листова сталь буває різних розмірів і різних фактур поверхні листа: матовий, дзеркальний або полірований, шліфований і декоративний.

О

Оптоволокно - матеріал, що передає світловий потік по тонким прозорим ниткам при приєднанні до джерела світла та часто використовується в області мистецтва, реклами і декоративної підсвітки.

ОСБ-орієнтовано-стружкові плити - являє собою багатошаровий лист, що складається з деревної стружки, склеєної різними смолами з додаванням синтетичного воску і борної кислоти. Стружка в шарах плити має різну орієнтацію: в зовнішніх - подовжню, у внутрішніх - поперечну.

Оцинкований лист - лист сталі товщиною 0,45 - 1,2 мм вкритий тонким шаром цинку для захисту від корозії.

П

Папір Блюбек (BlueBack) - спеціальний вологостійкий папір для широкоформатного друку (без просвіту) з блакитною зворотною стороною. Наявність спеціального покриття дозволяє клеїти блюбек на кольорові і темні основи, без викривлення кольору і без просвічування нижнього зображення.

Папір бекліт (BackLit) - спеціальний вологостійкий папір, який володіє здатністю до світлорозсіювання. Використовується, як правило, в якості рекламного носія для щитів із внутрішнім підсвічуванням – сітілайти, лайтбокси які не вимагають тривалої експлуатації.

Пакувальна плівка - пакувальний матеріал, виготовлений з поліетилену, призначений для упаковки готової продукції.

ПВХ спінений - листовий пластик з дрібнопористою внутрішньою структурою і гладкою рівною поверхнею. Спінений ПВХ має малу вагу, має гарну звукоізоляцію і вологостійкість, стійкий до впливу навколишнього середовища. Піддається різним методам обробки (штампування, гравірування та фрезерування, нанесення друкованих зображень).

ПВХ прозорий - прозорий листовий пластик з однорідною жорсткою структурою, що має здатність до світлопровідності.

ПВХ твердий - однорідний листовий пластик, з жорсткою структурою, матовою або глянцевою поверхнею. Завдяки високій адгезії ідеально підходить для нанесення УФ або шовкотрафаретного друку.

Пінокартон - листовий матеріал, що складається з шару спіненого полістиролу або поліуретану, який обклеєний тонким шаром картону з обох сторін. Володіє досить високою жорсткістю, при порівняно невеликій вазі.

Пінополістирол - газонаповнений матеріал у вигляді жорстких плит, що мають пористу структуру і високу міцність стискання.

Полістирол спінений екструдований - зовні схожий на пінопласт, але за деякими характеристиками суттєво від нього відрізняється – зокрема міцністю стискання. Складається з невеликих закритих гранул, що дозволяють краще зберігати ізоляційні властивості.

Пластик - загальний термін для широкого спектру синтетичних матеріалів, які мають відмінну антикорозійну стійкість, хороші властивості тепло і електроізоляції, а також здатні зберігати надану їм форму.

Пластиковий хомут - пластична і міцна нейлонова смужка, що застосовується як універсальний засіб кріплення для багатьох видів монтажних робіт.

Пластик листовий (АБС) - ударостійкий, термопластичний, нетоксичний пластик, який характеризується міцністю, довговічністю та стійкістю до агресивного впливу кислот і лугів та легко піддається вакуумній формовці, лишаючись досить еластичним навіть при температурі -20°С.

Пластик бекліт (BackLit) - легкий, гнучкий міцний матеріал, що являє собою поліестер з нанесеним шаром для друку.

Плівка для ламінування - матова або глянцева плівка для одностороннього ламінування, призначена для захисту друкованих зображень від впливу негативних факторів: ультрафіолетового випромінювання, пилу, вологи та механічних пошкоджень. Ламінуюча плівка надає презентабельний вигляд, підвищує якість зображення і продовжує термін експлуатації.

Плівка для написання крейдою - спеціальна самоклеюча плівка, призначена для малювання на ній крейдою.

Плівка для підлоги - плівка для одностороннього ламінування зображень, призначених для поклейки на підлогу, яка володіє великою щільністю, стійкістю до стирання та спеціально розробленою структурою поверхні, яка допомагає запобігти ковзанню, і тим самим виключає ризик падіння.

Плівка для жорстких поверхонь - самоклеюча плівка із зображенням нанесеним цифровим друком, яка призначена для нанесення на жорстку поверхню, цеглу або бетон.

Плівка флуоресцентна - повністю непрозора плівка, яка відрізняються неприродньо яскравими кольорами та виготовлена з використанням люміноформних пігментів (5-7 кольорів), за рахунок чого вона світиться в сутінках. Використовуються для інтер’єрному оформлення приміщення, так як нестійкість пігментів до сонячного проміння не дозволяє використовувати плівку поза приміщенням тривалий час.

Плівка транслюцентна - напівпрозора світлорозсіююча плівка, яку використовують для виготовлення реклами з внутрішньою підсвіткою, об‘ємних літер та світлових коробів. Даний тип матеріалу забезпечує однаковий колір як при внутрішньому освітленні, так і при зовнішньому.

Повітряно бульбашкова плівка - гнучкий прозорий поліетиленовий матеріал, поверхня якого рівномірно покрита невеликими виступами, заповненими повітрям. Використовується для пакування крихких предметів.

Полікарбонат монолітний - суцільний литий лист надміцного матеріалу, без внутрішніх пустот, який володіє унікальним комплексом властивостей: прозорість, легкість, термостійкість, ударостійкість, гнучкість, довговічність.

Полікарбонат сотовий (структурований) - полімерний лист з внутрішньою структурою, що представляє собою два або більше шарів, з'єднаних між собою великою кількістю внутрішніх ребер жорсткості, які можуть утворювати квадрати, трикутники, хрестові фігури. У розрізі такі листи нагадують бджолині соти, звідси і назва матеріалу.

Поліпропілен сотовий (гофропластик) - це легкий, гнучкий, недорогий листовий полімерний матеріал, що представляє собою порожнисті панелі, в яких два тонких шару поліпропілену з'єднані поздовжніми ребрами жорсткості. Застосовується в будівництві, поліграфії і дизайнерському оформленні, пакувальному виробництві та рекламній індустрії.

Полістирол - легкий, жорсткий, стійкий до контактних ушкоджень, вологи і хімічного впливу синтетичний полімерний матеріал. Матеріал перешкоджає втраті тепла, легко формується і забарвлюється, легко обробляється механічними способами, добре склеюється, має високу вологостійкість і морозостійкість.

Поліестер листовий - прозорий листовий пластик, на основі термопластичного поліефіру, який застосовується для виготовлення POS-матеріалів, цінників, підставок, кишень для поліграфічної продукції.

Полотно - фактурний матеріал з натуральної, синтетичної або комбінованої тканини, який застосовується для друку, як готових художніх творів, так і репродукцій.

Прожектор - джерело світла, зі сфокусованим променем, призначене для освітлення, лицевої панелі знаку.

Профіль ALS - алюмінієвий профіль, який використовується при виготовленні бортів об'ємних світлових букв, фігурних вивісок та коробів складної геометричної форми.

Профіль Квадро (профіль S4) - пластиковий профіль призначений для виготовлення світлових коробів, що дозволяє проводити збірку деталей за принципом конструктора.

Профіль Елькамет, Трім (Elkamet, Trim) - пластиковий профіль з алюмінієвим сердечником для окантовки, служить для обрамлення лицьовій панелі об'ємної букви або світлового короба нестандартної форми.

Профіль клік-систем - система, у вигляді алюмінієвого профілю, що дозволяє швидко і легко змінювати зображення на рекламних щитах, вивісках, стендах.

Профільна сталева труба - труби, форма якої в поперечному розрізі є квадратною або прямокутною.

Р

Реле часу - перемикач, який використовує годинник або таймер для автоматичного ввімкнення та вимкнення електричних знаків, через встановлений проміжок часу щодня.

С

Самоклеюча плівка - полівінілхлоридна плівка на підложці, з декоративним шаром різних кольорів та текстур з лицевої сторони і клейовим шаром з іншої. Широко застосовується при виробництві рекламних носіїв, а також для декорування інтер'єру. Торгові марки, які найчастіше використовуються на ринку: Oracal, Neshen, Ritrama, 3М, LG.

Самоклеюча плівка Оракал (Oracal) - одна з найвідоміших самоклеючих плівок з полівінілхлориду німецького виробництва, яка широко використовується для рекламного друку, виробництва різноманітних рекламних лайтбоксів та вивісок, реклами на транспорті.

Самоклеюча перфорована плівка (One Way Vision) - самоклеюча перфорована плівка, із сольвентним друком з однієї сторони, за рахунок чого з боку вулиці зображення буде сприйматися як єдина картинка, а інтер’єр приміщення видно не буде. При цьому зсередини, через зворотну сторону плівки чорного кольору, буде видно вулицю. Використовується для нанесення реклами на вітрини магазинів, скла транспортних засобів та інші прозорі поверхні.

Світлоблокуюча плівка - світлонепроникна полівінілхлоридна плівка, призначена для затримки світла і створення різноманітних спецефектів на окремих ділянках графічного зображення. Бувають каландрованими (термін служби до 5 років) і литими (термін служби - 10 років).

Світлонакопичуюча плівка (Люмінофорна плівка) - плівка, що володіють властивістю накопичувати світлову енергію від штучного або природного джерела освітлення і, через деякий час, мимовільно світитися за рахунок фотохімічної люмінесценції. Деякі плівки виявляють це властивість тільки при опроміненні світлом з УФ-складової.

Світлодіод (LED) - невеликий електронний пристрій, що перетворює електричний струм в світлове випромінювання. Світлодіод складається з напівпровідникового кристала (чіпа) на підкладці, корпусу, з контактними висновками і оптичної системи. Безпосередньо, випромінювання світла відбувається від кристала, а колір видимого випромінювання залежить від його матеріалу і різних добавок.

Світлодіодний RGB піксель (LED RGB pixel) - електронний пристрій з RGB світлодіодом і спеціалізованою мікросхемою управління, яка дозволяє програмувати складні відеоефекти.

Світлодіодна стрічка (LED стрічка) - являє собою друковану плату у вигляді гнучкої стрічки, на якій рівновіддалено один від одного розміщені світлодіоди. Зазвичай ширина стрічки становить 8-20 мм, товщина 2-3 мм.

Світлодіоди RGB - суміщені, в одному корпусі, світлодіоди червоного, зеленого і синього кольорів.

Світлодіодний модулі (LED модулі - кластери) - являють собою об'єднання груп світлодіодів SMD або DIP в один ланцюжок. Такі модулі, часто, мають корпус, в який поміщена схема світлодіодів. Застосовуються для реклами в підсвічуванні об'ємних літер, світлових коробів, логотипів, вивісок.

Система Джокер (Система Joker) - система хромованих труб різного діаметру, з’єднувальних перехідників, кріплень і утримувачів перехідників, що дозволяють швидко та легко зібрати самі різноманітні конструкції (стелажі, прилавки, стійки для одягу, примірочні кабіни, рекламне обладнання та ін.) та обладнати будь-яке приміщення.

Скотч двосторонній - клейка еластична стрічка на основі поліпропілену або тканини, з нанесеним клейовим покриттям з обох сторін, причому одна сторона додатково покрита вощеним папером. Призначений для склеювання пластику, дерева, скла та інших матеріалів, а також для проведення швидкого монтажу не габаритних виробів.

Стабілізований мох - природний матеріал, який використовується для декорування інтер'єру та його елементів.

Стрижень акриловий - стрижень з прозорого або кольорового акрилового пластику, може бути круглим або квадратним в перерізі, є стійким до ультрафіолетового випромінювання та перепадів температур. Довжина стрижня - 1000 и 2000 мм, діаметр може бути абсолютно різний, на вибір замовника.

Т

Текстиль для цифрового друку (Тканина для цифрового друку) - текстиль призначений для нанесення зображення прямо на тканину, методом цифрового друку. Застосовується в візуальній рекламі та є альтернативою банерній тканині. Матеріал має високу контрастність передачі кольору та відмінні світлорозсіюючі властивості, що дозволяє використовувати його в якості лицьової панелі для виготовлення світлових коробів.

Термотрансферна плівка - плівка, яка використовуються для нанесення аплікацій на різноманітні тканини за допомогою термічної дії, коли активація клейового шару відбувається під дією температури. Вирізання зображення відбувається в дзеркальному відображенні. Фіксація відбувається за рахунок термопресу, що забезпечує рівномірний тиск та температуру по всій площі зображення.

Трансформатор - електромагнітний пристрій, призначений для перетворення змінного струму однієї напруги в змінний струм іншої напруги, при тій же частоті.

Труба акрилова - труба з прозорого, молочного, рідше кольорового акрилового пластика, круглого перетину, різного діаметру.

Ф

Фанера - багатошаровий листовий матеріал, що виготовляється шляхом склеювання спеціально підготовленого деревного шпону.

Фанера вологостійка - багатошаровий будівельний матеріал, що виготовляється шляхом склеювання спеціально підготовленого шпону, і подальшої обробки спеціальним розчином, для збільшення стійкості до вологи.

Фотореле - датчик, що реагує на освітлення, подає сигнал на схему реле, вмикаючи освітлення в темний час і вимикаючи освітлення в світлий час доби.

Х

Хімічний анкер - це анкери, що мають зчеплення з основним матеріалом за допомогою сил когезії і адгезії. Хімічні анкери застосовуються для скріплення і фіксації будівельних матеріалів, виробів та конструкцій з різного виду матеріалів бетону, цегли, каменю, деревини, сталі і т.д. З'єднання за допомогою хімічних анкерів мають високу міцність зчеплення, які набагато перевищують міцності розпірних, фрикційних металевих анкерів. Такі анкери застосовуються також в складних умовах експлуатації несучих конструкції: при високих статичних, динамічних, вібраційних навантаженнях.

Хромована труба - сталева труба покрита хромом, яка використовується як фурнітура в меблевому виробництві.

Ч

Чорнило для широкоформатного друку - пігментна рідина, яка використовується для цифрового друку. Чорнила бувають на водній основі або на основі розчинника, в залежності від застосування.

Ш

Шайба - кріпильна деталь, який підкладається під гайку або головку іншого кріпильного елементу (болти, гвинти, шурупи, саморізи), для створення більшої площі опорної поверхні та запобігання самовідгвинчування. Також збільшення площі притиску дозволяє застосувати більше зусилля затяжки, оберігає поверхню скріплення деталей (конструкцій) від пошкоджень, збільшує ступінь ущільнення з'єднання з прокладкою.

Шпалери для цифрового друку (фотошпалери) - спеціальні шпалери на паперовій основі, призначені для нанесення зображення методом цифрового друку.

Шпилька - кріпильний елемент у вигляді стрижня із зовнішнім різьбленням, що утворює з'єднання за допомогою гайки або різьбового отвору.

Штучний камінь (акриловий камінь) - пластик на основі акрилу, що імітує зовнішній вигляд і якість натурального каменю.

Шуруп - кріпильний елемент у формі стрижня із зовнішньою спеціальною різьбою, різьбовим конічним кінцем і головкою на іншому кінці, призначений для з'єднання з м'якими матеріалами (деревом, пластмасою) шляхом утворення різьблення в отворі виробу. Шуруп - це спеціальний різновид гвинта, від якого він відрізняється наявністю конічного звуження на кінці і не такою частотою різьби. Шуруп не слід плутати з іншої спеціальної різновидом гвинта - саморізом.