Антигравійний захист авто плівкою Stek

Дата публікації: 20.12.2019
Дата редагування: 24.04.2024
Avatar

Автор: Юлія Семенчук

Стаж: 5 років

Сертифікати: Менеджер

Про автора: Працює в компанії 3 роки

Інші статті: Читати

При русі машини лакофарбове покриття кузова і оптичні прилади пошкоджуються від зіткнення з камінням і піском, що знаходяться в повітряному потоці. Захистити ЛФМ і фари від появи подряпин дозволяє полімерна антигравійна плівка, яка бере на себе удари і поглинає їх енергію.

Сама плівка являє собою абсолютно прозору термополастичну речовину, що пропускає 99% видимого і ультрафіолетового випромінювання. При нанесенні, вона за рахунок високої еластичності щільно прилягає до поверхні будь-якої форми і кривизни, утворюючи на ній тверде глянцеве покриття, аналогічне ЛФП автомобіля. Крім основної функції, плівка надійно оберігає кузовні елементи від попадання води і пилу, чим перешкоджає виникненню корозії.

ОСОБЛИВОСТІ АНТИГРАВІЙНОЇ ПЛІВКОВОЮ ЗАХИСТУ

  • Наклеєна на фари плівка анітрохи не знижує потужності світлового потоку. При цьому крихкий матеріал оптичної системи отримує додатковий захист від можливих механічних пошкоджень.
  • Антигравійне покриття, що приймає на себе ударну і абразивну дію, можна легко підтримувати в ідеальному стані, використовуючи звичайні автополіролі для ЛФП.
  • Здатність пропускати УФ-промені є властивості плівки, так як знаходиться під нею кузовна фарбува вигорає з такою ж інтенсивністю, як і незахищені ділянки. Це забезпечує привабливий вигляд транспортного засобу протягом використання антигравійного покриття і після його видалення.

Потреби зняти плівку практично не виникає, адже якщо вона виготовлена ​​за сертифікованою фірмовою технологією, то виробник дає на неї довічну гарантію. Це означає, що покриття збереже свою прозорість (НЕ пожовтіє) і цілісність (НЕ розшарується і НЕ потріскається). Але якщо все-таки необхідно зняти антигравійний захист (для перефарбовування автомобіля або при відновленні після ДТП), то зробити це можна самостійно. Ніяких слідів від неї при цьому не залишиться.

КОМП'ЮТЕРНИЙ РОЗКРІЙ - ГАРАНТІЯ ЯКІСНОЇ ПОКЛЕЙКИ

При нанесенні плівки виникає необхідність підгонки під контури кузовних деталей. Особливо складно робити це для великої площі покриття. З метою спрощення такого процесу використовуються готові лекала, створені для конкретних моделей авто. Вони представлені в цифровому форматі для того, щоб за допомогою комп'ютера і ріжучого плоттера швидко викроювати елементи необхідної форми. При наклеюванні таких деталей забезпечується їх ідеальне прилягання і виключається ймовірність випадкового пошкодження лакофарбового покриття кузова.

Існує вже готова база даних з лекалами, але при необхідності фахівці можуть використовувати ПЗ для швидкого створення унікальних викрійок. У сервісних центрах, які професійно займаються поклейкой плівки, ця послуга є безкоштовною. Нанесення антигравійного покриття рекомендується виконувати саме в таких майстернях, але існує можливість і виїзних робіт фахівців. Для цього їм потрібно приміщення, що відповідає певним вимогам.