Плівковий захист від гравію - вигідне вкладення в експлуатацію вашого авто.

Дата публікації: 15.10.2019
Дата редагування: 20.04.2024

Нанесення додаткового плівкового покриття є одним з найбільш ефективних способів захисту кузова і світлооптики автомобіля від ударно-абразивного впливу частинок дорожнього покриття. Воно являє собою шар полімерного термопластичного матеріалу, який запобігає прямому контакту лакофарбового покриття з летючим на швидкості гравієм.

Заголовок

При цьому захисний шар поглинає точкові удари дрібних каменів і гасить їх енергію, розподіляючи її по всій своїй площі. Така плівка, створена за інноваційною технологією, ефективна і практично непомітна на кузові, тому інші засоби антигравійного захисту втрачають свою актуальність.

ВЛАСТИВОСТІ УДАРОСТІЙКОГО ПЛІВКОВОГО ПОЛІМЕРУ

Пластик, з якого виготовляється така плівка, володіє важливими для її роботи якостями. Це термопластичний матеріал, який при нагріванні стає еластичним і щільно покриває поверхню будь-якої кривизни. Після охолодження він полімеризується, набуваючи необхідної міцності і твердості. Зовнішня поверхня стає глянсовою і не відрізняється від блиску заводського ЛФП.

Прозорість плівки, що досягає 99%, не тільки робить її непомітною, але і сприяє проходженню УФ променів, що забезпечують рівномірне вигорання пігменту забарвлення кузова. При цьому сам полімер не жовтіє і не розкладається. Висока світлопропускна здатність покриття ідеально підходить для нанесення на ФАРН блоки: вони стають більш захищеними і зберігають силу світлового потоку.

ПОКРИТТЯ, ЩО ПРОЙШЛО ЕКСТРЕМАЛЬНУ ПЕРЕВІРКУ

Прототипом антигравійної плівки було покриття для лопатей військових вертольотів, що виконували бойові завдання в піщаній зоні біля Перської затоки. Цю успішну технологію почали адаптувати і для мирних цілей. Багато компаній (в основному в США) займалися її удосконаленням з метою домогтися максимального рівня захисту від подряпин і відколів. Свої напрацювання вони обкатували в екстремальних умовах швидкісних і раллійних трас. Минулі випробування брали як приклад «на озброєння» професійні спортивні команди, які беруть участь в таких відомих гоночних змаганнях як «А1 Гран-прі», NASCAR, Formula 1 і FIA GT. Згодом виробництво антигравійної плівки вийшло на промислові масштаби, її собівартість знизилася, і це дозволило рядовим автомобілістам користуватися інноваційними досягненнями технічного прогресу.

ПЕРЕВАГИ ПОЛІМЕРНОЇ БРОНІ

Нанесення плівкового покриття має ряд переваг, важливих для вашого авто:

  • цілісність ЛФП кузова і оптики. Ви позбудетеся від тріщин відколів і потертостей, що утворюються при контакті з предметами в рухомому по дорозі повітряному потоці;
  • лакове покриття машини збереже свою привабливість, адже воно отримує захист від роз'їдаючої дії хімреагентів і корозії, а також і від комах;
  • ваш кузов отримає додаткову «броню», яка прийме на себе удар при незначних ДТП і вандальних діях

Захисну Авто плівку не варто розглядати тільки як елемент тюнінгу. Купуючи і встановлюючи її, ви робите вигідне вкладення в збереження ідеального зовнішнього вигляду машини і в її захист від можливих (і навіть неминучих) дорожніх пошкоджень.

Виробники використовують досконалу технологію виготовлення плівковою захисту і дають довічну гарантію своєї продукції від розшарування, розтріскування і пожовтіння. Нанесене покриття зберігається на автомобілі протягом усього терміну його експлуатації. При бажанні або в разі виникнення пошкоджень плівка легко знімається, не залишаючи слідів, і замінюється новою.

СЕКРЕТ ІДЕАЛЬНОЇ ПОСАДКИ ЗАХИСНОЇ ПЛІВКИ

Незважаючи на те, що плівка щільно прилягає до поверхні будь-якої конфігурації, для різних марок авто потрібне коригування форми її захисних елементів. Спростити цей процес дозволяє вже готовий розкрій, адаптований під конкретні кузовні елементи певних виробників.

Робиться він за допомогою ріжучого плоттера, що використовує комп'ютерну базу даних вже готових лекал для більшості моделей авто. Така технологія не вимагає безпосередньої роботи з транспортним засобом і при цьому гарантує рівні краї і чітку відповідність контурів плівки на краях обклеюваних поверхонь. Таким чином, автовласникові досить вказати марку машини, і для неї відразу підберуть вже готовий до нанесення комплект плівкових деталей. Встановлену на авто полімерну захисну плівку можна обробляти поліролями, що використовуються для ЛФП.

Очевидно, що сучасна антигравійна плівка є засобом, який швидко встановлюється, відмінно справляється з кількома захисними функціями і ефектно виглядає на машині. Нанесення такого покриття - вигідне вкладення, що дозволяє заощадити час і кошти на подальше обслуговування вашого авто.