Прозорий LED-дисплей: нове покоління рекламного і дизайнерського мистецтва

Дата публікації: 27.03.2019
Дата редагування: 20.04.2024

Прозорі світлодіодні дисплеї - новітня розробка прозорих пікселів на безбарвну скляну, силіконову або пластикову підкладку. Вперше такий екран випустила компанія Sаmsung в 2011 році. Сучасні панелі володіють прозорістю від 40% до 75%.

 

Прозорі LED-дисплеї від РВК «Артлайт» мають високий ступінь прозорості, що досягає 80%. Такий пристрій виглядає як скло з ледь помітною прозорою сіткою або прозорим силіконовим килимком.

Світлодіодний екран
Світлодіодний екран
Світлодіодні екрани для приміщення
Світлодіодні екрани для приміщення
Прозорий світлодіодний екран
Прозорий світлодіодний екран

ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ

Прозорі LED-панелі діляться на вуличні (зовнішні) і дисплеї для приміщень (внутрішні). Технологія виготовлення зовнішніх і внутрішніх панелей не однакова.

Вимоги, що висуваються до вуличних прозорих LED-панелей:

  • Високий ступінь яскравості (понад 9 000 кд / м2);
  • Стійкість до потрапляння вологи, пилу і бруду;
  • Стійкість до поривів вітру;
  • Захист від УФ впливу;
  • Надійна антивандальна система.

Вуличні світлодіодні панелі володіють високою яскравістю і надійним захистом в місцях потрапляння сонячного світла. Вуличні LED-дисплеї виготовляють по DІР-схемі. Тріаду кольорів (RGB) монтують в прозорий блок-корпус. Висока яскравість досягається шляхом суміщення 4 діодів (2 red, blue, green) в тіло екрану.

Наступна особливість DIP виробництва полягає в тому, що діоди мають «ніжки», припаяні до провідної підкладки. Між світлодіодом і підкладкою залишається зазор, повністю заповнений вологозахищаючим  герметиком (клей на основі скла або силікону). Вуличні екрани мають додатковий захисний шар, який оберігає конструкцію від вологи і механічних пошкоджень. Пікселі покриті сірим світловим фільтром, що оберігає пристрій від ультрафіолетового випромінювання.

Характерні риси вуличних прозорих світлодіодних дисплеїв представлені:

  • Малою вагою в порівнянні з зовнішніми екранами;
  • Мінімальна яскравість менше 2 000 кд / м2;
  • Відсутність необхідності в захисті від вологи;
  • Використання конструкції в якості декорації вітрин;
  • Малий піксельний крок (не більше 10 мм);
  • Висока якість;
  • Хороший кут огляду;
  • Відсутність необхідності використання ультрафіолетових фільтрів.

Сучасні технології дозволяють виробляти тонкі прозорі екрани з зображенням високої якості. Інтер'єрні дисплеї являють собою надтонку багатошарову структуру, що складається з  різних верств підкладок (анодного шару, катодного, емісійного і інших).

LED-екрани для приміщень роблять по SMD-технології. Світлодіоди дисплея не збираються в окремий корпус, а інтегруються прямо на провідну підкладку. Це зменшує піксельний крок. Світлодіоди позбавлені спеціальних «ніжок». Верхній шар складається з фільтрів сірого кольору для створення яскравих і насичених кольорів.

МОЖЛИВОСТІ LED-ЕКРАНУ

Прозорі світлодіодні дисплеї розкривають нові перспективи перед творцями реклами, візуалізаторами, проектувальниками, а також власниками офісів і компаній. Дисплей здатний відтворювати повнокольорове, яскраве зображення, надаючи глядачеві право бачити те, що розташоване на задній панелі пристрою.

Виробники світлодіодних екранів пропонують рішення у вигляді прозорого LED-фасаду. З вулиці глядачам буде видна яскрава і насичена відеореклама, а робочі центру будуть відчувати себе зручно, як в приміщенні зі стандартним склом. Наступна пропозиція - зміна вікна на скло з LED-монітором. Це вигідно для власників незначних за розміром магазинів, салонів або кав'ярень

Технічні можливості LED-екрану дозволяють встановлювати його не тільки як об'єкт зовнішньої реклами, але і декору вітрин в ТРЦ. Подібні вітрини притягують погляди потенційних покупців, дозволяючи торговій точці виставляти привабливі товари  для їх подальшої оцінки. Прозорі панелі, розміщені в компанії, говорять про її статус і можливості відповідати останніми технологіями.

Розробки лідируючих світових виробників також представлені прозорими світлодіодними телевізорами і смартфонами з прозорим і гнучким LED-дисплеєм.

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ

Переваги прозорих LED-екранів:

  • Висока прозорість дисплея дозволяє використовувати їх при денному світлі всередині приміщення (розміщуючи екран на фасаді з вікнами);
  • Досяжність виробництва конструкцій будь-яких розмірів і форм;
  • Реальність розташування конструкції в будь-якому місці, завдяки незначній вазі (від 10 кг / м2);
  • Тривалий термін використання (понад 100 тис. Годин);
  • Стійкість до зовнішніх пошкоджень;
  • Цілодобова робота пристрою;
  • Незначне електроспоживання;
  • Висока якість трансляції.

Головним недоліком прозорих LED-екранів є не мала ціна, обумовлена ​​якістю світлових діодів, піксельним кроком і товщиною виробу. Важливим фактором є компанія-виробник. Головні деталі прозорих LED-дисплеїв вітчизняні виробники закуповують у великих американських, японських і тайванських компаній.

ОБЛАСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ

Прозорі LED-панелі використовуються у вуличній, інтер'єрній рекламі або для декорування будинків. Дизайнери і проектувальники використовують їх для створення ексклюзивного декору в ТРЦ, місцях відпочинку, офісів і готелів. Прозорі дисплеї надають широкий горизонт для уяви. Розміщення LED-пристроїв доречно в музеях, телевізійних центрах і студіях.