Світло, тінь та контражур: особливості дизайну

Дата публікації: 25.12.2020
Дата редагування: 19.04.2024
Avatar

Автор: Юлія Семенчук

Стаж: 5 років

Сертифікати: Менеджер

Про автора: Працює в компанії 3 роки

Інші статті: Читати

Кожен власник бізнесу зацікавлений в тому, щоб замовити вивіску, що максимально виділить його заклад. Зверніть увагу прогулюючись містом, що навколо переважно вивіски з об'ємними світловими буквами. Фасадні вивіски магазинів, ресторанів, кафе, торгових центрів, приватних фірм, банків, розважальних центрів говорять про те, що багато сфер бізнесу вибирають саме світлові літери. Запитаєте, чому? Відповідь очевидна: світлові об’ємні літери – один з трендових видів зовнішньої реклами. Звичайно вони відрізняються одні від одних кольором, матеріалом, дизайном, шрифтом, формою та розміром. А також видом підсвічування. Сьогодні наша стаття про такий вид підсвітки об’ємних букв як контражур. Сама назва говорить про те, що така вивіска буде особливою.

ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
ФАЛЬШФАСАД
ФАЛЬШФАСАД
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ

ОБ'ЄМНІ БУКВИ З КОНТРАЖУРНИМ ПІДСВІЧУВАННЯМ

Все частіше при замовленні світлової реклами замовники цікавляться вивісками з контражурною підсвіткою, яка створює прекрасний візуальний ефект. Такий вид рекламної вивіски гармонійно впишеться як на фасад будівлі, так і в інтер'єр приміщення. Об’ємні букви з контражуром застосовуються для оформлення фасадів бутиків, магазинів, ресторанів, офісів, клубів, а також спортивних, торгових і розважальних комплексів. Світлова вивіска працює на користь вашого бізнесу в режимі 24/7, і в темний час доби добре видима потенційним клієнтам. Контражурна підсвітка - це елегантний іміджевий інструмент для організацій, які дорожать своєю репутацією і хочуть привернути максимальну увагу споживчої аудиторії.

В ЧОМУ Ж ПОЛЯГАЄ ТЕХНОЛОГІЯ КОНТРАЖУРНОГО ПІДСВІЧУВАННЯ?

Візуальна особливість контражурної підсвітки полягає в наданні об'єкту м'якого світіння певної ширини по контуру. Для створення контражуру, букви розміщують на певній відстані від стіни, а позаду них кріпиться джерело світла. В результаті елементи підсвічуються по контуру, за рахунок чого створюється злегка розсіяний ефект сяючого ореолу. Джерелом підсвічування в таких буквах виступають світлодіодні кластери або неонові трубки, які розташовуються всередині букв або на їх задній поверхні, і повернені до стіни. Таким чином, досягається візуальний ефект паріння букв в повітрі.

Зверніть увагу! Контражурна підсвітка - це не один з варіантів виконання об'ємних літер, а своєрідна опція до них. Таким чином, цей ефект може бути застосований до абсолютно будь-яким за розміром та видом матеріалу букв.

  • Найбільш привабливо виглядають саме металеві букви чи конструкції з контражурною підсвіткою, створюючи загальне враження розкоші та монументальності.
  • Особливим шармом володіють псевдооб’ємні акрилові букви з контражурною підсвіткою на дистанційних тримачах, монтовані на блискуче мерехтливе панно з паєток. Такі написи ніби зависли в повітрі.
  • Варіантів виконання існує безліч. Це можуть бути об’ємні букви з алюмінієвими бортами та лицевою частиною з кольорового композиту або декорованого плівкою ORACAL.
  • Також лицеву частину об’ємних літер можна виконати з композиту, а борти букв зробити світловими.
  • Контражурне підсвічування також можливо застосувати до об'ємних літер з RGB-підсвіткою, що додасть світінню різнобарвності та динаміки.

При інтер’єрному розміщенні логотипу чи букв з контражурною підсвіткою слід завчасно підібрати для них відповідне розташування. Для дотримання естетичного вигляду елементи, з'єднані між собою проводами, необхідно заховати в стіну. Найкращий варіант розмістити букви на стіні з гіпсокартону, з прокладанням проводів в стіні або ж розміщення дротів в кабель-каналах.

ОСОБЛИВОСТІ ДИЗАЙНУ ВИВІСКИ

Якщо ви хочете замовити об'ємні букви з контражурною підсвіткою, але не знаєте, який дизайн вибрати або просто не до кінця впевнені в своєму баченні – наші дизайнери розроблять дизайн вивіски в декількох варіантах. У дизайні зовнішньої реклами діють власні правила. Наприклад, при розробці макета вивіски мало керуватися загальними критеріями, такими як відповідність іміджу і специфіці компанії, задумом і концепції. Дизайнер повинен закладати в макет і технологію виготовлення.

Дизайн вивіски. Співпраця дизайнера та замовника: принципи взаємодії та ідеального розуміння