Забрендуй сам або як правильно нанести вінілові написи та наклейки?

Дата публікації: 05.08.2020
Дата редагування: 26.04.2024
Avatar

Автор: Ірина Гук

Стаж:

Сертифікати:

Про автора:

Інші статті: Читати

Уявіть собі: у вас все налагоджено, інтер'єр виглядає чудово, вивіска на будівлі ідеальна, і все, що вам залишилося зробити, це додати кілька тонких рекламних штрихів, і один з них, – це, вінілові наклейки на вікна або двері. Думаєте, потрібно просто протерти скло або двері, прикласти і наклеїти, вірно? Не так швидко. Якщо ви не зможете правильно наклеїти вінілову наклейку, доведеться міняти її раніше, ніж ви б хотіли. Дотримуйтесь цих кроків, щоб забезпечити швидке і якісне нанесення, і в результаті отримати вініловий напис, який прослужить тривалий період.

Перед тим як почати, ознайомтеся з інформацією в статті "Видалити не можна залишити, або як самостійно зняти вінілову наклейку" на нашому сайті в Базі знань, розділ "Брендування".

ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
ФАЛЬШФАСАД
ФАЛЬШФАСАД
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ

НЕОБХІДНІ МАТЕРІАЛИ

Перш ніж наносити вініловий напис, ви захочете зібрати матеріали, щоб у вас було все під рукою. Ось кілька пунктів, які значно полегшать роботу:

НЕОБХІДНІ МАТЕРІАЛИ
  • миючий засіб 
  • ракель 
  • ізоляційна стрічка 
  • рівень рулетка

ОЦІНІТЬ ПОВЕРХНЮ

Вінілова плівка найкраще прилипає до відносно рівної поверхні, такої як скло, пластик, пофарбовані внутрішні стіни, транспортні засоби та метал. Вінілові написи і наклейки можуть прилипати до злегка текстурованих поверхонь, наприклад, стіна з ефектом апельсинової кірки. Сильно текстуровані поверхні, такі як цегла або штукатурка, не забезпечують хорошу адгезію. Коли справа доходить до нанесення вашого вінілового написи, чим більш гладка поверхня, тим краще буде результат.

Отже:

  • Очистіть поверхню

Визначтеся з місцем. Коли ви знаєте, де хочете розмістити вінілову наклейку, переконайтеся, що вона чиста і суха. Це не означає протирати скляні двері рукавом куртки. Витратьте час на те, щоб правильно очистити поверхню і використовуйте відповідний очищувач для роботи. Для пластику або скла підходить очищувач для вікон і інших твердих поверхонь. Для металевих або інших зовнішніх поверхонь використовуйте розчинник. Пофарбовані поверхні, такі як внутрішні стіни, вимагають звичайного м'якого побутового миючого засобу. Обов'язково висушіть поверхню або дайте їй висохнути на повітрі протягом деякого часу.

  • Прикладіть вініловий напис або наклейку

Наклейка з вінілу знаходиться між двома іншими листами. Якщо ви дивитеся на неї так, як вона повинна читатися, перший шар - це шар прозорої монтажної плівки, потім ваш вініловий напис, а потім підкладка. За допомогою рулетки виміряйте відстань, де вона повинна бути розташована. Переконайтеся, що все зроблено правильно. Наприклад, якщо ви хочете, щоб ваш напис був посередині стіни, виміряйте всю стіну в обох напрямках і знайдіть центр. Потім виміряйте ваші букви і вирішіть, де вони повинні знаходитися, щоб вони були ідеально відцентровані. Окомір - це здорово, але ви витратите час і гроші, якщо не витратите кілька зайвих хвилин на те, щоб переконатися, що ваша наклейка з вінілу знаходиться в правильному місці. Виміряйте, відцентруйте і позначте потрібне місце липкою стрічкою.

  • Закріпіть шарнір

Шарнір можна створити, закріпивши липкою стрічкою верхній край наклейки лицьовою стороною до себе або акуратно відклеївши зверху 10-15 см паперової основи підкладки наклейки. Зверніть увагу, що букви повинні читатися в звичайному режимі, але вони як і раніше будуть затиснуті між монтажкой і підкладкою.

  • Зніміть підкладку

Обережно і повільно знімайте підкладку по ходу приклеювання наклейки, але не всю відразу. Якщо вініловий напис підніметься, щільно притисніть його до монтажного шару плівки.

  • Розгладьте вінілову наклейку по поверхні

Клей на зворотному боці вінілового напису повинен добре прилипати до вашої поверхні, якщо вона була належним чином очищена й підготовлена. Використовуючи ракель, щільно розгладжуйте наклейку під кутом 45 градусів, від центру до зовнішніх країв. Кілька разів пройдіться ним по поверхні, щоб добре закріпити вініл.

  • Видаліть шар монтажної плівки

Повільно знімайте шар монтажної стрічки, обережно відокремлюючи його від напису. Літери повинні залишатися на місці, а монтажка чиста. Знову ж, робіть це повільно, і якщо буква починає підніматися, опустіть монтажку назад вниз і міцно натисніть на букву. Не забувайте завжди використовувати монтажну плівку між ракелем і вінілом. Використання ракеля безпосередньо по вініловій плівці без будь-яких проміжних предметів може призвести до появи подряпин на ній.

  • Завершіть поклейку

Існує спокуса негайно вимити і витерти всю поверхню, особливо якщо це скло. Миття і витирання занадто рано можуть зрушити наклейку, тому дайте їй сісти протягом 12-24 годин, перш ніж чистити. Якщо мова йде про інтер'єрні наклейки в приміщенні, клеїти їх слід при температурі не менше +10. Тобто взимку на зовнішню сторону віконного скла вам навряд чи вдасться приклеїти вінілову наклейку. Клей стане твердим і не буде працювати.

ЧИ БОЇТЬСЯ ВІНІЛОВА НАКЛЕЙКА ВОДИ?

Ні, ні наклейка, ні клей на її поверхні. Часто використовується технологія, згідно якої вінілові написи і наклейки клеяться, злегка окропивши робочу поверхню водою з пульверизатора. Вода допомагає краще розрівняти наклейку, а потім її залишки виганяються з-під вінілової плівки ракелем. Зверніть увагу, що вінілова наклейка боїться розчинників, так що плями краще виводити спиртом. Вінілова наклейка взимку витримує до -25. Правда, якщо це поверхня автомобіля, варто уникати інтенсивного миття і Керхера.

Ви це зможете зробити! За допомогою цих кроків, нанесення вінілової наклейки відбувається швидко, якісно і без зайвого стресу.