Кращі шрифти для рекламної вивіски

Дата публікації: 11.08.2020
Дата редагування: 19.04.2024

Які шрифти краще використовувати на вивісках? Який шрифт найлегше читати? Щоб знайти відповіді на ці та інші питання, ми вирішили запитати нашу команду професійних графічних дизайнерів, щоб дізнатися, які шрифти вони вважають кращими для створення рекламних знаків. Хоча дехто може вважати таке питання абсолютно суб'єктивним, але не можна заперечувати, що існують загальноприйняті принципи проектування і дизайну, які слід враховувати при виборі шрифтів для використання на вивісках. Деякі шрифти виглядають краще на великому рекламному знаку, а деякі краще працюють на маленькому. Буває, що шрифти відмінно виглядають в цифровому вигляді, але при друку – губляться. Вибір найкращого шрифту для вашої вивіски може бути складним і виснажливим, тому в цій статті ми зібрали всю інформацію, яка може вам знадобитися.

ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
ФАЛЬШФАСАД
ФАЛЬШФАСАД
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ

КРАЩІ ШРИФТИ ДЛЯ РЕКЛАМНИХ ЗНАКІВ

Перш за все, давайте відповімо на питання: які шрифти для зовнішньої реклами є найкращими? Для більшості вивісок на фасади приміщень наші дизайнери рекомендують використовувати будь-який з наступних шрифтів:

  • Helvetica
  • Futura 
  • Bebas 
  • Avenir P
  • roxima Nova

Це не обов'язково означає, що якщо обраний вами шрифт відрізняється від цих п'яти, то це поганий шрифт. Хто знає, можливо, він посів шосте місце! Це були просто найпоширеніші відповіді, які ми виявили в нашому опитуванні. Отже, давайте розберемося, чому ці шрифти так добре підходять для рекламних знаків? Також наші дизайнери поділилися трьома не надто вдалими шрифтами для виготовлення вивісок, а саме:

  • Comic Sans 
  • Papyrus 
  • Script

Тримайтеся подалі від цих шрифтів, якщо ви хочете мати професійний знак і зробити його читабельним.

Більшість людей спочатку користуються шрифтами в школі, працюючи в текстовому редакторі, такий як Microsoft Word або Google Docs. У зв'язку з цим багато хто вважає, що шрифти, які використовуються цими програмами, такі як Times New Roman і Arial, є єдиними доступними шрифтами. Це просто не той випадок. Чи знаєте ви, що є сотні тисяч шрифтів? Більшість з них можна завантажити або придбати, а потім встановити для використання.

Будь-який шрифт, що спочатку вбудований в такий інструмент, як Microsoft Word або Adobe Illustrator, насправді ліцензується компанією, якій належить цей інструмент. Ось чому ми думаємо, що вони «вільні», але, на жаль, вони не обов'язково безкоштовні для всіх. Багато шрифтів дуже схожі і можуть заміняти один одного. Як правило, варто купувати дорогий шрифт, якщо ви хочете використовувати його на своєму веб-сайті або застосувати до всього свого бренду.

ДАВАЙТЕ СПРОБУЄМО ВИБРАТИ ШРИФТ, ЯКИЙ ПРАЦЮЄ КРАЩЕ ЗА ВСЕ?

Наприклад, ось так виглядають 4 різних рекламних знаки з однаковим дизайном, але з різними шрифтами.