Основа і металева конструкція для LED-екранів: гарантія надійності

Дата публікації: 10.09.2019
Дата редагування: 24.04.2024

Основа для LED-екрану - надійна рама, на яку монтуються діодні модулі або шнури. Найчастіше, основу роблять із алюмінію, що забезпечує витривалість обладнання, включаючи:

  • Міцність;
  • Мала вага;
  • Тривалий термін використання;
  • Стійкість до впливу зовнішніх факторів (опади, температурні перепади, пил і бруд).

Основу прозорих дисплеїв з світлодіодних тросів або полотен роблять з композитного матеріалу. Вона використовується для монтажу кабінетних дисплеїв і виробництва ряду моделей прозорих LED-екранів.

Заголовок

Металева конструкція LED-дисплея - це міцний механізм невеликої ваги, необхідний для установки на нього світлодіодного монітора, зібраного з лінійних деталей і кріплень. Лінійні елементи виготовляються з металу підвищеної міцності або сталі. Всі елементи скріплюються кріпленнями, зварюванням або різьбленням. 

Основа і металева конструкції для LED-екранів від РВК «Артлайт» - це наземні і підвісні форми, на які монтуються гнучкі світлодіодні пристрої високої якості і доступної ціни.

Основа виготовляється для звичайних модульних елементів або на замовлення клієнта (для незвичних LED-конструкцій). Вона повинна відповідати ряду критеріїв:

  • Конструкція повинна відповідати складеному плану для гарантування повноцінного стикування елементів і отримання якісної картинки;
  •  Основа повинна бути стійкою, щоб витримувати вагу комплектуючих елементів. Якщо екран важить від 18 кг/м2 - конструкція повинна бути не менше 30 кг/м2;
  •  Витривалість до зовнішніх чинників. Основа вироби повинна бути готовою до використання в конкретному регіоні.
ХАРАКТЕРИСТИКА ОСНОВИ

В непридатних експлуатаційних умовах екран може попливти, деформуватися або руйнуватися. Для теплих зон зі збільшеною вологістю краще використовувати основи з додатковим захистом від вологи.

У регіонах зі зниженими температурами, основа повинна мати підвищену морозостійкість і бути готовою до різкої зміни погоди. Основа для прозорих дисплеїв повинна мати акуратний зовнішній вигляд і гармоніювати зі сформованим дизайном.

ВЛАСТИВОСТІ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ

  • Металева конструкція повинна відповідати плану і вимогам міцності, ергономічності і естетичності;
  •  Маса конструкції повинна витримувати вагу споруди (маса конструкції повинна перевищувати вагу LED-екрану мінімум в 2 рази). Це необхідно для виключення можливості руйнування або деформації профілів і обвалу конструкції;
  •  Сплав повинен бути відповідним для використання його в конкретній кліматичній зоні;
  •  Наземні споруди повинні бути надійно закріплені у всіх напрямках;
  •  Зовнішні металеві опори повинні мати хорошу опірність до вітру і шторму.

АСОРТИМЕНТ ОСНОВ І МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ

Асортиментом основ і металевих конструкцій зазвичай займається компанія, що відповідає за установку LED-дисплея. Покупець визначається з ціною, геометричними і естетичними параметрами виробу.

Перед остаточним затвердженням проекту, важливо перевірити завод-виробник і матеріал виготовлення. У північних районах краще не використовувати китайський і європейський профіль. Сильні морози і перепади температур можуть привести до деформації пристрою.

Слідкуйте за способом з'єднання деталей виробу. Пристрої, які монтуються на постійній основі, володіють міцним видом з'єднання - фланцевим. Профіль переносних металоконструкцій з'єднується болтами. Певні заводи пропонують скріплення на різьбу. Вони доречні для конструкцій з відносно малою вагою. Виробник зобов'язаний дати гарантію на основу і металеву конструкцію, включаючи можливість сервісних робіт і заміни несправних деталей.

СПЕЦИФІКА СКЛАДАННЯ ОСНОВ І МЕТАЛОКОНСТРУКЦІЙ

Основи і металоконструкції виготовляються згідно узгодженого із замовником проекту. Для нерухомих наземних дисплеїв потрібна надійна основа, здатна міцно утримувати виріб. Готова металоконструкція дозволяє монтувати на свою поверхню екран і інформативні кабелі.

Переносні дисплеї монтуються на гладку поверхню, закріплену з усіх боків стяжками. Підвісне обладнання монтується на стіни. Екстер'єрні екрани не потребують металевої страховки і монтуються прямо на висувні основи. Металеві опори підвісного типу встановлюються на стельові балки.

Іноді вони додатково скріплюються розтяжками, що закріплюються на стінах або підлозі. Монтаж великих виробів вимагає допомоги підйомної техніки і зварювального устаткування. Якість монтажу і його міцність багато в чому визначається досвідом і знаннями майстрів.

СПЕЦИФІКА СКЛАДАННЯ ОСНОВ І МЕТАЛОКОНСТРУКЦІЙ

Покупець має право візуально оцінити якість збірки і установки основи або металевої конструкції. Особиста присутність при монтажі виробу вітається. Налагоджено організована робота і грамотний план проекту команди монтажників, свідчать про професіоналізм і досвідченість працівників обраної вами компанії.

До кінця ремонтних або установчих робіт важливо стежити за фундаментом. Кожна деталь профілю повинна розташовуватися під заданим кутом, визначеними кошторисом. Всі деталі повинні бути рівними і підігнаними один до одного. Розбіжність з заданими в проекті параметрами, ненадійно закручені болти або приварені профілі, стають першою причиною загальної поломки конструкції.

Металева основа з захисним покриттям від РВК «Артлайт» сприяє збереженню цілісності екрану, виключаючи можливість проникнення води всередину пристрою, поклавши початок корозійних процесів.