Різновиди зовнішніх LED-екранів

Дата публікації: 28.03.2019
Дата редагування: 25.04.2024

LED-екрани мають велику популярність і активно використовуються в зовнішній рекламі. Пристрої від РВК «Артлайт» представлені великим видовим розмаїттям і призначені для цілодобової роботи при будь-якій погоді. Пристрої мають високу міцність і захисні властивості від обмерзання, морозу і граду.

Заголовок

Експлуатація такого монітора можлива більш 10 років поспіль з економією електроенергії завдяки вбудованим всередині екрану діодам. Світлодіоди славляться малим споживанням електрики.
 

СФЕРА ВИКОРИСТАННЯ ЕКРАНІВ

Поширеною сферою використання світлодіодних екранів є зовнішнє рекламування. Пристрої розміщують в місцях великого скупчення людей для отримання максимального ефекту від реклами. LED-екрани використовуються на концертах, спортивних змаганнях, в телевізійних студіях та інше. Їх мета - відобразити те, що відбувається в збільшеному форматі в барвистих і чітких кольорах.

СФЕРА ВИКОРИСТАННЯ ЕКРАНІВ

Світлодіодні дисплеї, розміщені в торгових центрах, рекламують товари і стильно доповнюють інтер'єр. Такі пристрої також користуються великим попитом в навчальних закладах, коледжах, вищих навчальних закладах і університетах.

ВИДИ СВІТЛОДІОДІВ

Кожен дисплей оснащений модулями. Модульний пристрій дозволяє монтувати екрани будь-яких розмірів по частинах в важкодоступні місця. Збірка пристрою по частинах не впливає на якість зображення, завдяки чому картинка, виведена на екран, відображається цілісно. Всі світлодіодні монітори відрізняються за розміром, параметрами і формою.

Різноманітність зовнішніх екранів полягає в типах діодів. Картинка складається з пікселів або точок. Кожен піксель має три світлодіода (синій, червоний і зелений). Існують пікселі з трьома діодами, вбудованими в один корпус. Електричний струм різної інтенсивності створює різні кольори і відтінки.

В одному пікселі відбувається злиття кольорів, в результаті чого виходить багатобарвна палітра (до 15 млн кольорів). Світлодіоди стрімко реагують на імпульс струму. Це робить можливим отримання на великому вуличному екрані будь-якого кольорового зображення.

Світлодіоди не однакові за яскравістю, параметрами і спрямованості струму. Для зовнішніх екранів велике значення має контрастність. Дисплеї повинні складати єдині за характеристиками діоди різного кольору.

Висока роздільна здатність екрану досягається завдяки щільно розташованим один до одного диодам, що знаходяться на поверхні пристрою. Від величини діодів на одиниці поверхні залежить можливість перегляду деталей картинки. Дана величина безпосередньо залежить від досконалості технології екрану.

При покупці LED-екрану варто звертати увагу на термін служби діодів і загальні характеристики якості.

Виділяють 2 типи діодів, застосовуваних в LED-екранах:

  • SMD-світлодіоди (пристрої, які монтуються на поверхню виробу). Діод такої технології припаюють на поверхню плати;
  • DIP-діоди, що мають циліндричну форму корпусу з герметичним захистом з силікону. На DIP плату монтуються дві «ніжки», протягуються в отвори на платі. Об'єкт стає стійкий після монтування і призначений для зовнішнього застосування.
ВИДИ СВІТЛОДІОДІВ

SMD-технологія вважається новою, через що отримала швидке поширення в сучасному світі. До появи SMD-світлодіодів, проводилися DIP-діоди. SMD-діоди монтуються з малим піксельним кроком, через що відрізняються можливістю транслювати зображення з високою роздільною здатністю. Вони однорідні за випромінювиними  кольорами  і мають широкий кут огляду.

DIP-пристрої мають гіршу тепловіддачу. Вони відрізняються хорошою яскравістю і відображають відео і зображення. Технологія DIP-світлодіодів традиційна. Вони оснащені всіма потрібними деталями для отримання якісного зображення.

SMD-світлодіоди - це новітня, високоефективна технологія для масового виготовлення. Діоди такого типу довговічні і мають високу якість. SMD-версія дозволяє втілити в життя ефективні рішення. Модуль дисплея легкий, міцний і надійний. Дисплей швидко монтується, витримує будь-які навантаження і не шумить при роботі.

DIP-версія менш економічна. Діоди дають всього 25% економії електроенергії. DIP-пристрої також виготовляють максимально легкими, міцними до витримування  погодних умов і температурних змін.

ТИПИ ЕКРАННИХ УСТАНОВОК

Електронні табло для вулиць розрізняються за способом установки. Всі пристрої складаються з несучої конструкції, що виконує функцію захисту від погодних умов. Пристрої оснащені динаміками для озвучування зображення. LED-дисплеї, представлені у вигляді нерухомих панелей великого розміру, не мають конкурентів у міському ритмі. Відеоефекти передаються за допомогою програм і спеціальних каналів.

Екрани стаціонарного типу для зовнішнього використання фіксуються нерухомо (наприклад, на фасаді приміщення) та цілодобово транслюють ролики або тексти, пов'язані з рекламою. Пристрої, розташовані на відкритому просторі довговічні, міцні і надійні. Такі екрани відповідають стандартам яскравості і видимості трансльованого зображення на великій відстані. Всі монітори мають підвищену міцність, що робить загальну вагу конструкції важкою.

Зовнішні екрани показують контрастне зображення (навіть при попаданні сонячних променів). Вуличного дисплею не потрібно охолоджуючий вентилятор, з безшумною роботою. Пристрій має функцію дистанційного керування.

Існують мобільні екрани, що представляють собою просту в монтажі конструкцію, складання якої проводиться протягом півгодини. Іноді їх прикріплюють на платформу автотранспорту або причіп. Використання мобільних моніторів зручно для проведення вуличних концертів, спортивних та міських заходів.

Мобільний LED-екран складається з модулів. Конструкція легко встановлюється одним із способів:

  •  Вертикально;
  • За допомогою додаткового кріплення 


LED-екрани мають власне програмне забезпечення, кероване з комп'ютера або ноутбука через інтернет. Вони мають підвищену яскравість в порівнянні зі звичайними екранами.

Виробники світлодіодних екранів прагнуть зменшити товщину монітора і забезпечити відведення тепла. Пристрій простий в використанні, монтажі і демонтажі. Поверхня виробів герметична, а задні частини мають морозостійке покриття. Ролики, що транслюються на дисплеї, характеризуються великою інформативністю та якістю.

Зовнішні LED-екрани від РВК «Артлайт» максимально залучають глядацьку увагу і приносять найбільшу ефективність від  реклами товарів чи послуг котра транслюється. Використання світлодіодного обладнання престижне і високотехнологічне.

Перехожі, пасажири і водії, що переміщуються повз такої реклами, обов'язково помітять її. Зображення добре видно на великій дистанції від глядача. Вкладені кошти на придбання або оренду світлодіодного екрана повернуться новими покупцями, зростанням продажів і підвищеними рейтингами.