Ігри престолів: класичний неон VS led-неон

Дата публікації: 25.05.2020
Дата редагування: 25.04.2024
Avatar

Автор: Шершун М.

Стаж: 17 років

Сертифікати: Директор компанії

Про автора: Засновник компанії РВК Арлайт

Інші статті: Читати

Неон – це круто! І хто б, що не говорив, цей вид реклами напевно ніколи не вийде з моди. Але сучасний ринок світлової рекламної продукції розвивається зі швидкістю того ж самого світла, диктуючи свої тренди та правила. Філософія виробництва вивісок теж зазнала змін. Поряд зі старим добрим класичним неоном на арену рекламного ринку виходить ще один гравець – гнучкий led-неон. Це принципово нова світлодіодна технологія, але, як ми знаємо завжди будуть консерватори та новатори у виборі зовнішньої реклами. Яку ж технологію підсвічування обрати?

У кожного виду неону є свої переваги і недоліки. Для довгострокових проектів ми наполегливо рекомендуємо використовувати класичний скляний неон, тому що термін служби у нього значно довший, а світіння набагато яскравіше. Гнучкий неон відмінно зарекомендував себе як бюджетний варіант неонової вивіски, яка є легкою в монтажі та привабливою в дизайні.

Традиційна неонова вивіска – це класика зовнішньої реклами! Це один з найкрасивіших, незвичайних і яскравих видів реклами, який завжди привертає увагу! Вивіска з неону дозволяє використовувати оригінальні шрифти, комбінувати різноманітні кольори і створювати унікальні візуальні образи.

У 1910 році французький інженер-винахідник Жорж Клод представив світу неонову лампу. Він застосував до скляної герметичної трубки, заповненої газами неону, електричний розряд, в результаті чого газ засвітився. Такі вивіски швидко набули популярності по всьому світу. За 100 років неонові вивіски встигли побувати як символом шику та розкоші у найдорожчих ресторанах та казино, так і символом занепаду у гангстерських фільмах та злочинних районах.

В Україні протягом останніх двох років спостерігається вибуховий попит на неонові рекламні вивіски.

Неон — це інертний газ без запаху і кольору. В процесі роботи, спеціалісти згинають за допомогою газового паяльника спеціальні скляні трубки згідно заданого шаблону. Потім відбувається заповнення їх газом, або сумішшю газів, та під впливом електричного розряду, правильно підібраного тиску, люмінофору, частоти імпульсів досягається яскраве світіння газів в трубці.

Два найпоширеніші гази - неон та аргон. За рахунок зміни суміші елементів, додавання ртуті та напилення люмінофором внутрішніх стінок скляної трубки можна отримати вогняно-червоний та приглушений синій кольори, ,популярний колір бурштину, а також безліч відтінків, таких як рожевий, бірюзовий і зелений. Вдосконалена технологія виготовлення неонової вивіски, дозволяє уникнути потрапляння ртуті в навколишнє середовище і водночас витримати її точне дозування.

Неонові трубки досить гнучкі, що дозволяє створювати оригінальні вивіски незвичайної форми, з красивими шрифтами та креативними зображеннями під конкретний бізнес. Для прикладу, з трубок можна виготовити вивіску у вигляді чашки кави, морозива, гітари, фламінго.

Виготовлення неонових вивісок - трудомісткий і складний процес, для якого потрібні певні знання і майстерність.

На практиці тривалість експлуатації неонової вивіски становить орієнтовно 10 років в режимі цілодобової роботи.

Неонова вивіска використовує менше енергії, ніж лампочка потужністю 75 Вт. В середньому виходить 5-10 грн. на день, якщо вона працює 24 години на добу.

Неон стійкий до перепадів температур, тому неонову трубку можна розміщувати як на вулиці (для зовнішньої реклами, архітектурного підсвічування), так і в приміщенні - для оформлення стильних інтер'єрів.

 

Зразки наших робіт

Виготовлення Вивісок! Виробництво неонової реклами | РВК Артлайт
Огляди продукції виробництва РВК Артлайт
РВК Артлайт - Зовнішня реклама 1 відео із 2
1
0:57
Виготовлення Вивісок! Виробництво неонової реклами | РВК Артлайт
Виготовлення Вивісок! Виробництво неонової реклами | РВК Артлайт
РВК Артлайт - Зовнішня реклама
2
0:58
Неонова вивіска
Неонова вивіска
РВК Артлайт - Зовнішня реклама

ПЕРЕВАГИ КЛАСИЧНОГО НЕОНУ:

  • Довговічність (термін служби мінімум 8 років) 
  • Яскраве ефектне світіння 
  • Естетичний і презентабельний вигляд. 
  • Широка палітра кольорів.

НЕДОЛІКИ:

  • Крихка конструкція 
  • Складність монтажу

Класичний неон – це краса та довговічність! Але, гідної уваги заслуговує також LED-неон (гнучкий неон).

Це герметичний гнучкий шнур (дюралайт), виготовлений з прозорого ПВХ або силікону, всередині якого розміщена стрічка зі світлодіодами. Завдяки матовій поверхні шнура і малому кроці розміщення світлодіодів гнучкий неон візуально схожий до традиційного неону та коштує значно дешевше.

 

Цікавою особливістю LED-неону є високий ступінь захисту від вологи - IP68, що дозволяє використовувати його під водою, і навіть всередині льоду. Наприклад, для підсвічування басейнів, фонтанів чи льодових скульптур. Погодьтеся, це виглядає дуже ефектно!

Гнучкий холодний неон широко застосовується для декоративного освітлення приміщень, оформлення інтер'єрів за рахунок оригінальних написів та світлових зображень. Великою популярністю користується LED-неон в якості підсвітки костюмів для різних світлодинамічних шоу, а також серед гонщиків та любителів тюнінгованих авто, для салону, панелі приладів, керма, сидінь чи днища автомобіля.

ПЕРЕВАГИ LED-НЕОНУ:

  • Міцність та стійкість до механічних пошкоджень.
  • Простота монтажу 
  • Безпечність виробів 
  • Невисока вартість

НЕДОЛІКИ:

  • Термін служби орієнтовно 2 роки (потім втрачається сила світіння).
  • Менша яскравість, ніж у класичного неону 
  • Невеликий вибір кольорів 
  • Менш естетичний вигляд, ніж у класичного неону.

В будь якому випадку, вибравши неонову підсвітку, Ви не прогадаєте! Неонова реклама змусить яскраво сяяти обличчя Вашого бізнесу. Тому, використовуйте захоплюючу силу неону для створення стильного іміджу та особливого образу Вашого закладу!