Як вибрати розмір та колір вивіски ?

Дата публікації: 24.05.2022
Дата редагування: 17.04.2024
Avatar

Автор: Ірина Гук

Стаж:

Сертифікати:

Про автора:

Інші статті: Читати

Розмір букв має значення! Це аспект створення нестандартних вивісок, який часто упускають з уваги, але розмір букви є однією з найважливіших характеристик, які слід враховувати при розробці вивіски. Розмір літери (також званий висотою літери) визначатиме, з якою відстанню можна прочитати ваше повідомлення.

Заголовок

Надто маленькі або занадто великі букви вплинуть на якість вашого знаку, тому дуже важливо знати, яка висота букв найкраще підходить для певної відстані споглядання. Ми склали список ключових особливостей написів, включаючи розмір шрифту, колір, тип, розміщення знаків та умови освітлення, на які ви повинні звернути увагу при розробці свого знаку.

Колір шрифту – для кращої видимості літер використовуйте кольори, які контрастують з кольором фону вашого знака. Зараз ми покажемо приклад який окреслює загальні комбінації кольорів для найкращої видимості. Загальне правило полягає в тому, що ви повинні використовувати світлий фон з темною літерою, і навпаки. Темний фон з темними літерами не буде виділятися.

Заголовок

Тип шрифту. Рекомендована застосовувати шрифти без засічок. Декоративні та скриптові шрифти важче побачити, якщо вони використовуються з меншим розміром. Якщо ви використовуєте шрифти з засічками, переконайтеся, що висота букви корегована, щоб збільшити видимість. Навіть зі збільшеним розміром шрифти з засічками важче читати.

Розміщення знаків – на видимість літери впливає те, де ви розмістили знак відносно тротуарів або проїжджих частин. Візьміть до уваги кут, під яким ви розміщуєте знак, і кут глядача (чи то в машині, чи то по тротуару). Знаки, розміщені перпендикулярно до прямої видимості пішохода або водія, легше розглянути, ніж ті, що розміщені паралельно дорозі чи пішохідній доріжці. Тим не менш, більші розміри шрифту все одно будуть помітнішими, навіть якщо вони розміщені паралельно лінії зору. Знаки нижче або вище рівня очей повинні містити великі літери для покращення видимості. Умови освітлення у зовнішній рекламі, розміщені під прямими сонячними променями та добре освітлені приміщення, повинні бути відповідно відкореговані. Яскраві кольори (жовті, помаранчеві) і пастельні кольори буде важче помітити, коли світло падає прямо на них. Використовуйте темніші кольори, щоб збільшити видимість літер у добре освітлених або яскравих умовах. Аналогічно, для умов темного освітлення або темних поверхонь знадобляться написи світліших кольорів, щоб покращити видимість.

Як вибрати розмір вивіски: універсальні пропорції!

Для найкращої видимості

Ці принципи легко зрозуміти. Вони не вимагають спеціальної графічної підготовки. Якщо ви боїтеся, використовуйте великі літери зі шрифтами, які легко читаються, і кольорами шрифту, які контрастують з кольором фону вашого знаку або поверхні. Розмістіть вивіску на видному місці, яке забезпечує максимальну видимість, і переконайтеся, що пряме світло не впливає на сприйняття виробу. Якщо у вас виникли запитання щодо дизайна або виготовлення, звертайтеся за контактими. Наші менеджери допоможуть вам у виборі вивіски.