Рекламний знак та його види

Дата публікації: 30.06.2020
Дата редагування: 28.03.2024

Анімаційний знак – конструкція, до якої застосовано технічні прийоми створення ілюзії рухомого зображення за допомогою послідовного увімкнення та вимкнення неонової чи світлодіодної підсвітки нерухомих графічних елементів.

Даховий знак – це знак, виготовлений у вигляді плоскої або об'ємної конструкції, окремих об'ємних світлових або несвітлових елементів, і розміщений повністю або частково на даху.

Двосторонній знак – будь-який стаціонарний або мобільний знак, який має дві лицьові панелі, які встановлені в протилежних напрямках.

Дорожній знак – це стандартизовані графічні зображення у вигляді тексту або піктограм, основне завдання якого полягає в організації дорожнього руху.

Евакуаційний знак – знак безпеки, призначений для регулювання поведінки людей під час пожежі в цілях забезпечення їх безпечної евакуації.

Знак внутрішний (indoor) – візуальний знак, що розміщується безпосередньо в приміщеннях та торгових точках (вивіска, логотип, букви, банер), і є невід'ємною складовою механізму торгівлі, навігації, інформації або декору.

Знак зовнішний (outdoor) – візуальний знак, що розміщується поза приміщеннями, а також на громадському транспорті: вивіска, афіша, білборд, брандмауер, банер, басорама, брендовані вітрини та автомобілі, й інші конструкції, розраховані на перегляд із вулиці.

Знак із зовнішньою підсвіткою – це знак, що підсвічується джерелом світла, спрямованим на його лицеву інформаційну панель зовні.

Знак із внутрішньою підсвіткою – це знак, що підсвічується джерелом світла, встановленим всередині його корпусу.

Знак на дистанційних тримачах – логотип, літери, табличка або інший візуальний знак, закріплений за допомогою спеціальних штифів до поверхні, на яку він монтується, але не впритул, а на деякій дистанції, що дозволяє йому виглядати об'ємнішим та ефектнішим.

Знак із контурною підсвіткою – це знак, підсвічування якого здійснюється світловими елементами, розміщеними по контуру його лицевої панелі.

Знак із підсвіткою контражур – це знак, в якого джерело світла розташоване всередині або ззаду лицевої панелі, в результаті чого світло відбивається від основи, на якій він встановлений, при цьому підсвічування створює ефект світлового ореолу.

Знак із торцевою підсвіткою – це знак, де світло спрямоване в торець із прозорого акрилу, в результаті чого створюється оригінальне підсвічування лицевої панелі або вигравіюваного зображення ніби зсередини матеріалу.

Знаки пожежної безпеки – спеціальні знаки і символи, регламентовані нормами пожежної безпеки та призначені для вказання місцезнаходження об'єктів та інвентарю для боротьби і запобігання пожежі.

Знаки небезпеки - стандартизовані символи, розроблені для попередження про небезпечні матеріали або місця.

Інформаційний знак – знак (вивіска), як засіб ідентифікації місця діяльності суб'єкта підприємництва, який позначає назву особи, товарний знак, логотип, вид діяльності, може розміщуватися на поверсі, де розташоване приміщення, або біля входу, та не є рекламою.

Меморіальний знак – знак у вигляді плити або дошки з довговічного матеріалу, який інформує людей про історію місця або подію.

Межовий охоронний знак – знак, який містить інформацію про найменування території об’єкту і встановлюється для інформування про його межі.

Механічний знак – знак із двома і більше панелями, які приводяться в рух за допомогою електрики.

Мобільний знак – будь-яка конструкція, закріплена на фундаменті чи заставній, яку можна переносити та пересувати.

Настінний знак – це знак, який кріпиться лицьовою панеллю паралельно до стіни або іншої вертикальної поверхні.

Навігаційний знак – знак, який вказує напрямок руху або місце розташування міських визначних пам'яток, включаючи карти та іншу інформацію, яка допомагає зорієнтуватися.

Несвітловий знак – будь-який знак, що не освітлюється ні зовнішніми, ні внутрішніми джерелами світла.

Неоновий знак – це знак, виготовлений із спеціальної скляної трубки, заповненої неоновим газом, а також будь-який знак, що містить в собі неонову трубку.

Окремостоячий знак – будь-який стаціонарно встановлений знак, що має свою власну опорну конструкцію або закріплений на спеціально зведеному фундаменті.

Обертальний знак – візуальна конструкція, яка за допомогою електродвигуна обертається на 360 градусів з постійною або змінною швидкістю.

Охоронний знак – знак у вигляді дошки або інформаційного напису, який встановлюється у випадку, якщо прикріпити охоронну дошку безпосередньо на пам'ятку, що охороняється Законом України, неможливо.

Підвісний знак – це знак, розміщений під стелею або на іншій висоті, підвішений на кронштейні або спеціальних тросах.

Рекламний знак – це знак, спрямований на привернення уваги та підтримки інтересу до об'єкта рекламування, який спонукає споживача до дії.

Світловий знак – будь-який знак, оснащений зовнішнім або внутрішнім джерелом світла.

Тимчасовий знак – будь-який знак, який встановлюється на недовготривалий термін.

Щогловий знак – знак, який конструктивно складається з основи у вигляді труби на фундаменті (щогли) з розташованою на її вершині вивіскою, зазвичай трикутної форми, з підсвічуванням (3 вивіски, що утворюють рівносторонній трикутник).