Програмне забезпечення для LED-екрану: основні налаштування

Дата публікації: 10.09.2019
Дата редагування: 23.04.2024

Необхідно грамотно підходити до налаштувань світлодіодних дисплеїв. Від цього залежить якість трансляції рекламного зображення. Якщо пуско-налагоджувальні роботи не здійснено або зроблені погано, подальше використання пристрою буде неможливим. Програмне забезпечення для LED-екрану і його налаштування від РВК «Артлайт» - важлива частина, дотримання якої продовжить експлуатаційний термін виробу і дозволить отримати максимальну вигоду від його використання.

Заголовок
Вуличний світлодіодний екран
Вуличний світлодіодний екран
Біжуча стрічка
Біжуча стрічка
Табло для АЗС
Табло для АЗС
Табло ОБМІН ВАЛЮТ
Табло ОБМІН ВАЛЮТ
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
Медіавивіска
Медіавивіска
Прозорий світлодіодний екран
Прозорий світлодіодний екран
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ

НАЛАШТУВАННЯ ЕКРАНУ

Спочатку потрібно перевірити, чи правильно виконано підключення пристрою до блоку, що подає живлення. Блок живлення включений, якщо загорілася лампа індикатора червоного кольору, розташована на блоці прийомних карт. Картапередачі повинна бути підключена до персонального комп'ютера. DVI-кабель підключений до відтворюючої відеокарти. До карти, що передає інформацію, комп'ютер підключається за допомогою кабелю відповідного роз'єму. 

На карті повинні горіти обидва індикатора: зелений колір відповідає за сигнальну передачу до пристрою, червоний - за подачу живлення. Приймач/передавач карти LED з'єднуються між собою. Штекер вставляється в роз'єм, який ближче до лампочок-індикаторів. Потім необхідно перевірити, чи послідовно з'єднані всі блоки.

УСТАНОВКА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЧЕННЯ

Всі види пристроїв володіють власним програмним забезпеченням, що надається в комплекті. Ви можете скористатися неліцензованою програмою, взятою з інтернету або придбати софт інших розробників, написаний під конкретні моделі виробів. 

Схема, що дозволяє зробити установку програмного забезпечення для світлодіодного пристрою однакова: необхідно узяти СD з програмою і натиснути на кнопку скачування. На екрані висвітиться традиційне установче вікно софта. Виберіть кнопку «продовжити» і завершіть установку. Підключення LED-екрану можна виконати за допомогою LАN-кабелю і забезпечити подачу живлення. Протягом 7-20 сек. комп'ютер виявить пристрій.

КЛОН

Під час налаштування пристрою необхідно виконати клонування. Цей режим дозволяє транслювати дві однакові картинки на обох дисплеях: моніторі ПК і LED-екрані.

На базі відеокарти NVIDIA, активація клону відбувається натисканням наступних пунктів у меню «Пуск»:

  1. Панель управління NVIDIA, 
  2. Установка дисплеїв.

Нехитрі маніпуляції призвели до потрібного результату, тобто режим клонування почав функціонувати.

При сполученні з відеокартою, виробництва ATI Technologies, послідовно натискаєте:

  • Властивості 
  • Екран 
  • Параметри 
  • Налаштування відеокарти

Тут потрібно вибрати другий монітор і відключити галочку «вкл». У нижній панелі треба натиснути на потрібний монітор правою кнопкою миші і поставити галочку навпроти пункту «клонувати». Після всіх маніпуляцій, між екранами з'явиться іконка по типу перевернутої S. Клонування активно.

Win 7 клонування проводиться за наступним алгоритмом. На комп'ютері слід послідовно натискати наступні пункти панелі управління:

  • Всі елементи панелі управління 
  • Екран / роздільна здатність 
  • Дублювати

Аналогічно, клоновий режим активовано.

КЕРУЮЧА ПРОГРАМА

Щоб завершити настройку LED-дисплея, потрібно запустити керуючу програму (КП) і вибрати вкладки «Option» / «Software Setup» (LED - Studio працює з КК LINSN). Далі набираєте комбінацію LINSN. Якщо код введено коректно, спливе віконце «Введіть пароль», яким служить комбінація 168. З’явиться значок «Setup hardware parametr».

У вкладці «Sender» потрібно все залишити за замовчуванням: частота розгортки монітора - 60, допустима роздільна здатність - 1024 * 768. Після цього, відкриваєте вікно «Display Connection» і у вкладці «Type» вказуєте модель настроюваного екрану і робите нумерацію блоків:

  • у вкладці «Vertical card» позначте число блоків по вертикалі 
  • у вкладці «Horizontal card» число блоків по горизонталі

Після цього, на дисплеї висвітиться схематичне зображення пристрою, розбите на білі квадрати. Їх порядкові номери будуть відповідати розміщенню модулів на «живому» дисплеї. Починайте в нижньому рядку, з першого квадрата зліва, після натискання на який відбудеться зміна його кольору.

У рядках «Weight» і «Height» вводимо кількість пікселів в рядах по вертикалі і горизонталі. Нумерація нижнього рядка коригується послідовно з лівого боку вправо, другий знизу - вліво, третій - знову вправо. Аналогічно вказуємо параметри кожного з наявних блоків.

Після позначення всіх блоків, натисніть «Send to receiver». Коли проявилася нормальна трансляція, потрібно зберегти виконані налаштування в пам'ять приймальної карти з допомогою тієї ж клавіші. Внесені параметри краще запам'ятати, на випадок якщо знадобиться перенастроювання.

КЕРУЮЧА ПРОГРАМА

Пам'ятайте, якщо проігнорувати грамотну настройку LED-екрану, подальше відображення інформації на пристрої стане неможливим .Якщо ви не володієте спеціальними знаннями в області налаштування світлодіодного екрана, довірте цю справу майстрам. 

ПРОФЕССИОНАЛЬНАЯ ПОМОЩЬ

В теорії, підключити світлодіодний дисплей до ПК і налаштувати його не важко. Труднощі можуть з'явитися, коли комп'ютер повинен побачити підключений пристрій, але не «бачить». Тобто ви намагаєтеся вибрати дисплей в панелі управління, але не отримуєте бажаного результату і отримуєте багато проблем. Як вирішити проблему і здійснювати подальшу настройку незрозуміло? Установчий файл або диск не хочуть завантажуватися, а перезапис назви не приносить результату?

Зверніться до фахівців з налагодження, які виконають всю необхідну роботу з налаштування екрану і усунення усіх недоліків. Кваліфікований фахівець безкоштовно проведе інструктаж по експлуатації ПЗ і пристрою.

Налаштуваннями займається та ж організація, що спеціалізується на постачанні та монтажу LED-дисплеїв. До слова, техобслуговування часто входить в ціну післягарантійного обслуговування. Якщо установка екрану проведена, а його подальше підключення не виконано, зверніться до майстра для настройки.

Ціна послуг залежить від місця розташування екрану, стану комп'ютера і інших чинників. Як правило, вартість настройки не перевищує 10% вартості самого LED-пристрою.