Якою має бути вивіска для салону краси?

Дата публікації: 25.12.2020
Дата редагування: 20.04.2024

Завжди існуватиме попит на інвестування у красу та догляд за собою, так як кожна представниця прекрасної статі хоче виглядати доглянуто та стильно. Тому потреба в перукарнях, салонах краси та косметологічних клініках ніколи не зменшується.

Але, як відомо, попит породжує пропозицію, а це означає, що сьогодні виділитися серед величезної кількості вже існуючих салонів не так-то просто. Потенційні клієнтки швидше віддадуть перевагу закладу з яскравою та презентабельною вивіскою, ніж перукарні з табличкою у стилі радянських часів.

В ЧОМУ ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИВІСКИ?

Основна аудиторія салонів краси - жінки, хоча на сьогодні кількість чоловічих перукарень і та салонів Barbershop по кількості впевнено доганяє їх. Але це вже зовсім інша історія, інша стаття та інший вид вивісок. Грамотно оформлена рекламна вивіска для beauty-сфери повинна не просто скромно світитися на фоні інших міських об'єктів, а моментально чіпляти погляди перехожих. ЇЇ оформленню слід приділити достатньо уваги та ретельно продумати всі деталі. Саме тоді у споживачів на підсвідомому рівні виникне бажання зайти і перевірити, наскільки ефектна візуальна презентація відповідає ефективності пропонованих послуг та внутрішньому оздобленню приміщення.

ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ
ФАЛЬШФАСАД
ФАЛЬШФАСАД
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ

ВИВІСКИ ДЛЯ САЛОНІВ КРАСИ МОЖУТЬ БУТИ ТАКІ:

  • Об'ємні світлові літери - рекламна конструкція, де кожна буква є окремим світловим елементом.
  • Жива вивіска з паєток - тренд 2020 року, ефектне мерехтіння блискучих паєток мало кого лишає байдужим.
  • Світловий короб (лайтбокс) - практичний, легкий і стильний варіант, який найчастіше використовується для створення привабливого зовнішнього вигляду салону.
  • Неонова вивіска - яскравий вид вивіски, який дозволяє використовувати креативні шрифти та незвичайні зображення.
  • Вивіска з контражурною підсвіткою - створює ефект світлового ореолу за об'ємними літерами чи елементами.
  • Ретролітери - стильні вінтажні букви з лампочками не виходять з моди.
  • Штендер - мобільний інструмент для залучення уваги клієнтів, який буде виступати постійним інформатором про поточні акції та пропозиції салону.
  • Комбінована зовнішня вивіска - поєднання декількох вищевказаних видів реклами. Наприклад, це можуть бути об’ємні світлові букви зі змінним банером або вивіска з паєток, доповнена торцевим лайтбоксом. 

ЯКІ КОЛЬОРИ КРАЩЕ ВИБРАТИ?

Дизайн вивіски перукарні є дуже важливим, зокрема її кольорова гама. Тому при розробці дизайн-проекту потрібно дотримуватися певних норм сприйняття зовнішньої реклами та психології кольору.

Дуже часто замовники питають про світлові об'ємні букви золотого і срібного кольору. Ми не рекомендуємо використовувати такі види плівки, тому що вони з'їдають близько 20-30 відсотків підсвічування букв, а також при увімкненій вивісці вони не будуть схожі на золото і срібло. Наша порада: якщо ж ви все-таки дуже хочете додати розкоші на вивіску, то краще зробити золоті або срібні борти. Можна зробити срібне чи золоте панно з паєток, на якому дуже круто виглядають букви з контражурною підсвіткою. Найчастіше для виготовлення таких вивісок використовуються рожеві, фіолетові та помаранчеві відтінки. У чорно-золотих тонах, як правило, оформляються вивіски люксових салонів. А ось синій, блакитний і зелений вважаються не дуже підходящими кольорами для таких рекламних конструкцій.

Як вибрати колір вивіски?

ЯКІ ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ВИВІСКИ САЛОНУ КРАСИ?

Відповідно до закону про захист прав споживачів, на будь-який вивісці повинна бути вказана наступна інформація:

  • сфера діяльності компанії
  • фірмове найменування організації
  • зареєстрований товарний знак
  • елементи декору

Салони краси в цьому випадку не є винятком. Важливо конкретизувати що це салон краси або перукарня, та обов’язково вказати це під назвою закладу. Потенційні споживачі повинні розуміти, що перед ними саме заклад з надання послуг у сфері краси, а не квітковий магазин або лаунж-кафе.

Найчастіше такі конструкції необхідно погоджувати з власниками приміщень в тій будівлі, де буде розташовуватися підприємство (якщо це житловий будинок).

ЧИ Є ШРИФТ ВАЖЛИВОЮ СКЛАДОВОЮ ВИВІСКИ?

З досвіду роботи нашої компанії, найчастіше замовники просять зробити креативний шрифт, з незвичайними вензелями та завитками. Найбільш популярні кольори шрифтів: білий, чорний, золотий, срібний, рожевий або червоний. Насамперед, ми радимо не перемудрувати зі шрифтом, так як ваша вивіска в першу чергу повинна читатися перехожими та проїжджаючими повз неї. Важливо розуміти що не кожен вид підсвічування і колір букв підходить для того чи іншого фасаду, тому ми радимо звертатися в компанії де є кваліфікований дизайнер, який підбере для вас правильне підсвічування букв а також їх колір.

Крім основної вивіски ви можете використовувати додатково рекламу в вікна, це може бути як неоновий напис, так і світлова панель фреймлайт зі змінним зображенням, де ви можете змінювати свої сезонні акції або писати переваги вашого салону. Також вдалим рішенням є повнокольоровий світлодіодний екран, де ви можете постійно транслювати рекламу свого салону краси та інші брендові відеоролики. Трендом на сьогодні для закладів сфери моди і краси є такий вид інформаційної реклами як Інста-візитка. Вона здатна зробити всіх ваших відвідувачів підписниками вашого інстаграму.

І найважливіше, пам'ятайте в індустрію краси люди приходять щоб стати красивішими та кращими, тому щоб підвищити довіру і лояльність відвідувачів ваша вивіска повинна бути яскравою та ефектною, так як вона є обличчям вашої компанії. Рекламна вивіска – це ефективний маркетинговий інструмент, за умови, що вона створена досвідченими фахівцями згідно правил.

Пропонуємо прислухатися до рекомендацій рекламних професіоналів РВК Артлайт, які ми щотижня публікуємо на нашому YouTube-каналі. А також радимо переглянути розділ Портфоліо на нашому сайті. Вивіска вашої мрії чекає на вас!