Як видалити вінілову плівку?

Дата публікації: 26.08.2020
Дата редагування: 29.03.2024

У попередній статті ми розповіли, як успішно поклеїти вінілові наклейки та написи. Але крім цього вам може знадобитися знати, як їх видалити. Є деякі важливі речі, які рекомендується знати перед видаленням вінілової плівки, щоб процес був швидким і легким.

ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ОБ'ЄМНІ БУКВИ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
ДАХОВІ КОНСТРУКЦІЇ
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СВІТЛОДІОДНИЙ ЕКРАН
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
СТЕЛИ РЕКЛАМНІ
ФАЛЬШФАСАД
ФАЛЬШФАСАД
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
СВІТЛОДІОДНИЙ ВІДЕО-СІТІЛАЙТ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ
ФЛАГШТОКИ ТА ПРАПОРИ

ФАКТОРИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВРАХОВУВАТИ

  • Обклеєна поверхня

На якій поверхні розташована вінілова плівка? Скло, пофарбована поверхня стіни, металеві або пластикові поверхні. Від поверхні матеріалу залежить те, як ви будете видаляти вінілові написи. Якщо у вас вінілова плівка на скляній поверхні, вам не доведеться турбуватися про вм'ятини, подряпини або пошкодження скла. Однак, якщо ви видаляєте вінілову наклейку з внутрішньої стіни, врахуйте, що вам може знадобитися засіб для видалення клею. Такий засіб продається в господарських супермаркетах. Перед його використанням, переконайтеся, що, він є безпечним для вашої поверхні. Якщо вінілова плівка нанесена на пофарбовану стіну, обов'язково рухайтеся повільно і дотримуйтесь інструкцій, щоб забезпечити мінімальне пошкодження.

  • Вплив середовища

Наприклад, якщо ви намагаєтеся видалити вінілову плівку, яка довгий час перебувала на зовнішній стороні скляних дверей, можливо, вініл став крихким і його буде набагато складніше зняти. Тут вам може стати в нагоді тепловий нагрів і засіб для видалення клею. Для внутрішніх поверхонь, які не отримують багато сонця, видалення може бути легшим і вимагатиме меншої кількості приладдя.

  • Термін експлуатації

Якщо після наклеювання вінілової плівки минув певний час, вона може рватися на частини, коли ви спробуєте видалити її. Це може зайняти у вас більше часу і зусиль, в той час як наклейки, які були наклеєні недавно, іноді виходить швидко і легко видалити одним шматком, практично без слідів.

Тепер, коли ви оцінили стан своє вінілової плівки, підготуйте матеріали.

Заголовок

Що вам потрібно:

  • Пластикове зубило або кредитна карта 
  • Тепла мильна вода 
  • Фен 
  • Розчинник клею

Крок 1: Підчепіть край

Використовуйте пластикову карту або зубило, щоб потрапити під вінілову наклейку. Вам потрібно підчепити кут або край, щоб було за що триматися. Тримайте карту під кутом, так як це може привести до появи вм'ятин або пошкоджень більш м'якої поверхні, наприклад, такої як пофарбований гіпсокартон. Ви повинні бути особливо обережні з чутливими поверхнями.

Крок 1: Підчепіть край

Подумайте, як легко втиснути стіну навіть нігтем. Для більш старих пофарбованих поверхонь ви можете навіть зірвати фарбу, тому спочатку оцініть її стан, перш ніж пошкодити стіну під час видалення.

Крок 2: Повільно відтягніть

Як тільки ви підчепили кут вінілової плівки карткою, захопіть його пальцями або пінцетом. Зігніть наклейку з повільним, рівномірним притисканням.

Крок 2: Повільно відтягніть

Це може допомогти запобігти відшаруванню фарби. Залежно від стану вінілу, ви можете розірвати його, навіть повільно відтягуючи, і якщо це сталося, спробуйте наступний крок.

Крок 3: Нагрійте (при необхідності)

Це не завжди необхідно, але застосування невеликої кількості тепла може зробити процес набагато швидшим і простішим.

Крок 3: Нагрійте (при необхідності)

Використовуючи фен, нагрійте вінілову наклейку, щоб вона була стала теплою і дещо піддатливою. Це послабить клей і полегшить видалення вінілу.

Крок 4: Видаліть залишки

Існує багато різних видів поверхонь і клеїв, що використовуються в вінілових наклейках, і це буде впливати на те, чи будуть у вас залишки плівки або клею після того, як ви її видалите. Залежно від типу клею, ви можете використовувати тертя, теплу мильну воду або сильніший розчинник. Ми рекомендуємо починати з тертя. Іноді залишки відстануть, якщо просто потерти їх пальцем. Якщо це не спрацює, переходьте до мильної води або більш сильної речовини.

Крок 4: Видаліть залишки

Дотримуючись виконання цих кроків, ви зможете видалити вінілову плівку на одному диханні. Будьте обережні і не поспішайте з процесом. Повільне і рівномірне відтягування видалить набагато краще, ніж сильне і швидке. Перед нанесенням будь-якої іншої вінілової наклейки переконайтеся, що ваша поверхня чиста і суха.